12 / 05 / 2024

Küresel piyasalar Jackson Hole’a kilitlendi!

Küresel piyasalar Jackson Hole’a kilitlendi!

Küresel piyasaların ve doların gözü, Jackson Hole’da dün başlayan ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın TSİ 17:00’de konuşma yapacağı merkez bankacılığı sempozyumuna kilitlendi.



BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, George'un açıklamasını destekler nitelikte açıklamalarda bulunarak, artışın 50 baz puan mı yoksa 75 baz puan mı olacağına henüz karar vermediklerini söyledi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard para politikası hakkında şahin değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. Bullard, yüksek enflasyonun birçok kişinin tahmininden daha kalıcı olmasını beklediğini ve faiz oranlarının henüz fiyat baskılarını hafifletmeye başlayacak kadar yüksek olmadığını söyledi. 

Makroekonomik veriler açısından, ikinci çeyrekte küçülen ABD ekonomisine ilişkin veriler dün %0,6'ya revize edildi. Üst tahminlerde ülke ekonomisinin %0,9 küçüldüğü bildirildi. ABD’de haftalık işsizlik başvuruları ise beklentilerin aksine düşüş göstererek 243 bine geriledi.

Bu gelişmelerle dün New York borsasında alıcılı bir seyir izliyor. Dow Jones endeksi yüzde 0,98, S&P 500 endeksi yüzde 1,41 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,67 değer kazandı. Dolar endeksi dün 108’in altını görse de bugün yeniden 108,5’te dengelendi. ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi ise dün 2 ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 3,12’den düşüşe geçerek yüzde 3,05’e geriledi.

FED tutanakları sinyal verdi: Faiz artışları sürebilirDOLAR TARİHİ ZİRVEYE YAKLAŞIYOR

Bankacılık sektörünün öncülüğünde Borsa İstanbul'da dün yükseliş trendini sürdüren BİST 100 endeksi %2,50 değer kazanarak 3,136,77 puanlık yüksek kapanışını geri getirdi. Öte yandan bankalararası açık piyasada dün Dolar/TL %0,09'luk artışla 18.1678'den kapattıktan sonra bugün 18.1770'den işlem görüyor. 

Analistler, yatırımcıların merkez bankasının eylemlerine ilişkin daha fazla netlik beklediğini ve Powell'ın bugünkü Jackson Hole ekonomi politikası konferansında yapacağı değerlendirmelerin piyasa liderliğini belirlemede etkili olacağını söyledi. 

Analistler, ülkedeki verilerin bugün oldukça sessiz olduğunu ve ABD kişisel gelir ve harcamaları ile Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi'nin izleneceğini, Teknik olarak BİST 100 endeksinin 3.150 ve 3.200'ün direnç ve 3.050 puanın destek olduğunu söylüyor.

İnşaat sektöründe zam dalgası devam ediyor! Demir fiyatlarına zam geldi! Bugün demir ve çimento fiyatları ne kadar?

64MP kameralı Samsung Galaxy A32'ye Hepsiburada’da görülmemiş indirim! Bu fırsat kaçmaz! 26 Ağustos 2022 fiyat listesi..

TOKİ 81 il için konut başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler başvuru yapabilir? Başvuru tarihleri belli oldu mu?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön