02 / 05 / 2024

Küresel piyasalara borç limiti dopingi!

Küresel piyasalara borç limiti dopingi!

Küresel piyasalar, son dönemlerde gündemden düşmeyen ABD'deki borç limiti krizinin çözüleceğine yönelik beklentilerin güçlenmesiyle birlikte pozitif bir seyir izliyor.



Dünya genelinde bir süredir başlıca risk unsuru konumunda olan ABD'deki borç limiti krizine ilişkin olumlu haber akışı varlık fiyatlarını da destekliyor.

Verilen detaylara göre, ABD Başkanı Joe Biden, Kongre liderleriyle dünkü görüşmesi sonrasında Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, borç limiti konusunda verimli bir görüşme yaptıklarını kaydederek, ABD temerrüde düşmeden bir anlaşmaya varacaklarından emin olduğunu kaydetti.

Paylaşılan bilgilere göre, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy de pazara kadar borç limiti anlaşmasının yapılabileceğini kaydetti.

Yine verilen detaylara göre, söz konusu bu gelişmeler piyasalarda risk iştahının güçlenmesine neden olurken, Western Alliance Bancorp'un mevduatlarının arttığına ilişkin haberlerden sonra bölgesel bankaların hisselerinde kaydedilen yükseliş de piyasalardaki pozitif seyirde de etkili oldu.

Küresel piyasalara borç limiti dopingi!

Diğer bir yandan, dün ülkede açıklanan makroekonomik verilere göre, ABD'de konut başlangıçları, Nisan ayında yüzde 2,2 artışla 1 milyon 401 bine yükseldi ve beklentileri de aştı.

Ayrıca ülkede ekonomik aktivitenin güçlü kalmayı sürdürmesi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ayki toplantıda alacağı kararlara ilişkin belirsizlikleri de artırırken, Banka'nın Haziran ayında 25 baz puan faiz artırabileceğine yönelik beklentiler yüzde 28'e çıktı.

Yine paylaşılan bilgilere göre, Fed'in Haziran ayında da "şahin" kalmayı sürdürebileceği endişesi altını baskılarken, dün altının ons fiyatı, düşüş eğilimini üçüncü güne taşıdı ve 1.979 dolara geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön