29 / 04 / 2024

Küresel piyasalarda tüm dikkatler ABD borç limitinde!

Küresel piyasalarda tüm dikkatler ABD borç limitinde!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizi ve para politikasına ilişkin belirsizliklerle temkinli bir seyir izliyor.



ABD ekonomisine ilişkin haber akışı varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Verilen detaylara göre, borç limitine ilişkin salı günü Kongre liderleriyle bir defa daha görüşmesi beklenen ABD Başkanı Joe Biden, görüşmelere ilişkin iyimser bir tablo çizerken, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, bugünkü görüşme öncesi yaptığı son dakika açıklamalarında, görüşmelere ilişkin "Hala birbirimizden çok uzakta olduğumuzu düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, borç limiti krizinin varlık fiyatlarını baskıladığını belirterek, konuya ilişkin haber akışının yatırımcılar tarafından yakından izlendiğini kaydetti.

Küresel piyasalarda tüm dikkatler ABD borç limitinde!

Yine paylaşılan detaylara göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin soru işaretleri de devam ederken, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Fed'in sene sonuna kadar kısıtlayıcı para politikası duruşunu sürdürmesinin beklendiğini, faiz oranını gelecek senenin başlarına kadar düşürmesinin pek mümkün olmadığına inanıldığını kaydetti.

Aktarılan detaylara göre, Fed yetkilileri de sözle yönlendirmelerini sürdürüyor. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, enflasyon konusunda iyi bir ilerleme kaydettiklerini belirterek, sene sonuna kadar enflasyonun yüzde 3'lerde olacağını tahmin ettiğini kaydetti.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Haziran ayında faiz artışlarını duraklatma eğiliminde olduğunu kaydederek, Fed'in şu anda enflasyonu düşürmenin en zor aşamasında olduğunu belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön