15 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda tüm dikkatler ABD borç limitinde!

Küresel piyasalarda tüm dikkatler ABD borç limitinde!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizi ve para politikasına ilişkin belirsizliklerle temkinli bir seyir izliyor.



Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ise enflasyonun sürmesi durumunda daha yüksek faiz oranları için bir engel görmediğini kaydetti.

Söz konusu bu gelişmelerden sonra para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz artıracağına yönelik beklentiler yüzde 20'nin üzerine yükseldi.

Ayrıca dün New York borsasında S-P 500 endeksi yüzde 0,3, Dow Jones endeksi yüzde 0,14 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,66 yükseldi. Ayrıca ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne de düşüşle başladı.

Avrupa'da ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler artmayı sürdürürken, bugün gözler Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'e verilecek devlet nişanı töreninde para politikasına yönelik olası açıklamaları yatırımcıların odağına da yerleşti.

Küresel piyasalarda tüm dikkatler ABD borç limitinde!

Dün bölgede açıklanan resmi verilere göre, Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi, martta bir önceki aya göre yüzde 4,1 oranında geriledi.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bölgenin en önemli ticaret ortaklarından Çin'de de ortaya çıkan zayıflama işaretleriyle beraber ECB'nin para politikalarına yönelik belirsizliklerin arttığını kaydetti.

Yine açıklanan rakamlara göre, dün Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,02, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,30 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,05 oranında yükselirken, İtalya'da MIB 30 endeksi 0,37 geriledi. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, yeni güne de düşüşle başladı.

Paylaşılan detaylara göre, Asya'da pay piyasaları Çin hariç yükseliş eğiliminde hareket ederken, Çin'de açıklanan makroekonomik veriler ekonomiye ilişkin endişeleri de güçlendirdi.

Borsa güne nasıl başladı?  

İslam Memiş'ten sil baştan gümüş yorumu! Tüm bildiklerinizi unutun! Bu rakamı görenler tarumar olacak

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön