27 / 04 / 2024

Küresel Tasarım Kentleri toplantısı yarın!

Küresel Tasarım Kentleri toplantısı yarın!

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı'nın 3. Genel Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yarın başlayacak. Ankara’da 2 yıl aradan sonra bir araya gelen GDCO’ya üye kentlerin temsilcileri için dün akşam konuklara resepsiyon verildi




“Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı”nın,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yarın yapılacak 3. Genel Kurulu (GDCO) nedeniyle Başkent’e gelen üye kentlerin belediye başkanları ve temsilcileri, bu akşamSheraton Otel’de verilen resepsiyonda biraraya geldiler. 

Karşılama resepsiyonunda, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, hem ev sahibihem de “Küresel Tasarım Kentleri TeşkilatıBaşkanı” sıfatıyla, konuk belediye başkanları ve temsilcilerini karşıladı. 

Başkan Gökçek, “Şahsım, Büyükşehir Belediye Meclisi ve Ankara adına hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Ankara’ya hoş geldiniz” sözleriyle başladığı konuşmasında, “Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın kurulduğu 2010 yılından beri, gerek üyelerimiz gerekse sekreteryamızın katkılarıyla, geniş bir aile olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu güzide topluluğun Ankara’da biraya gelmesinden, şehrim adına mutluluk duyuyorum”dedi.

Yarın yapılacak Genel Kurul programı hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek,şöyle devam etti; 

“Genel Kurul çalışmalarımız kapsamında düzenlenecek forumla,Teşkilatımızın yaptığı ve yapacağı çalışmaları değerlendireceğiz. Şehirlerimizi daha güzelleştirmek ve daha yaşanabilir hale getirmek için birbirimize tecrübelerimizi aktaracağız.Tüm katılımcıların takdir edeceği üzere vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren gerek siyasal konular, gerekse ekonomik, sosyal ve çevresel sorunlarla baş edebilmek için daha çok dayanışmaya, diyaloğa, bilgi paylaşımına ihtiyacımız var.Bu gibi önemli organizasyonlarda biraraya gelmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki yapacağımız görüşmeler ve fikir alışverişleriyle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak bir çok projeyi yakın işbirliklerimiz sayesinde hayata geçirme imkanımız olacak.”

Resepsiyon öncesinde,Sheraton Oteli’nde Başkan Gökçek ile Umman’ın Muskat Kenti Belediye Başkanı Mohsin Bin Mohammed Bin Ali Al Shaikhikili bir görüşme yaptılar. Görüşme sonrasında Başkan Gökçek ile Ali Al Shaikh, birbirlerine armağan takdim ettiler.


 


Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön