29 / 04 / 2024

Küresel Tasarım Kentleri 3. Genel Kurulu tamamlandı!

Küresel Tasarım Kentleri 3. Genel Kurulu tamamlandı!

Küresel Tasarım Kentleri 3. Genel Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Başkanı Melih Gökçek’in kapanış konuşmasıyla tamamlandı. Ankara Deklarasyonu da oybirliğiyle kabul edildi.




Küresel Tasarım Kentleri 3. Genel Kurulu,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı ve Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Başkanı Melih Gökçek’in kapanış konuşmasıyla tamamlandı. Ankara Deklarasyonu da oybirliğiyle kabul edildi.


Kapanış konuşmasında Teşkilat'ın büyümesi için üye kentlerin, çevre kentleri teşvik etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gökçek, “Bütün üye arkadaşlara rica ediyorum; Teşkilatımızın daha büyümesi ve çevresindeki kentlerin Teşkilatımıza katılması için teşvikte bulunsunlar. Bu suretle büyüyen, dünyada üyeleri daha çok olan bir teşkilat haline gelelim” şeklinde konuştu.

“Gün boyunca uzun ve yorucu ama aynı zamanda çok verimli bir şekilde geçen bir toplantıyı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Siz değerli üyelerin toplantı boyunca yapmış olduğu katkılar için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’na yeni katılan Budapeşte ve Priştine’ye de "hoş geldiniz" diyerek, “İnşallah önümüzdeki sene itibariyle Dipkarpaz’a da hoş geldiniz diyeceğiz” şeklinde konuştu.


-ANKARA DEKLARASYONU, OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Tasarımın kent kültürüne ve turizmine katkılarının tartışıldığı Genel Kurul’da, 10 maddeden oluşan Ankara Deklarasyonu da oy birliğiyle kabul edildi. 

Deklarasyonda, "Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı üyesi her kentin, 21. Yüzyıl'ın 'marka şehirlerinden' biri olması yönünde görüş birliğine varıldığı, ayrıca kent turizminin gelişmesinde artan talebi karşılayacak şekilde kentsel planlamanın, kentsel altyapının ve ulaşım hizmetlerinin geliştirilmesinin büyük önem taşıdığı dile getirildi.




-"EN GENİŞ MANADA DESTEK VERECEĞİZ"-

Başkan Gökçek, Deklarasyon’un oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından şunları söyledi:

“Özelde kentsel tasarımlarla ilgili, genelde de şehirlerimizi ilgilendiren pek çok şeyi birbirimizden öğrendik ve öğrenmeye de devam edeceğiz. Bu toplantıda da hem teşkilatımızın gelecek vizyonuyla ilgili birçok kararlar aldık hem de kentlerin uzmanlarının sunumlarından birçok tecrübeyi paylaştık. Biraz önce de Ankara Deklarasyonu’nu oybirliğiyle kabul ettik. Bundan sonraki dönemde aynı şekilde Teşkilatımızın etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalara Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak en geniş manada desteğimizi vereceğimizin ve devam edeceğinin herkes tarafından bilinmesini arzu ediyorum. 

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı’nın aynı şekilde yoluna devam edeceğini, kentsel tasarım konusunda tüm dünyadaki yerel yönetimleri aydınlatıcı bir platform olarak önemli bir işlevi de yerine getireceğine inanıyorum.”

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapılan Genel Kurul’da Başkan Gökçek, üyelere porselen tabak hediye etti.


-DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANI KABASAKAL'IN KONUŞMASI-


Başkan Gökçek'in konuşmasından önceki oturumda sunum yapan Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal da Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri hakkında bilgi vererek, Ankara’nın, dünya şehirleri arasında pek çok konuda üst sıralarda olduğunu söyledi.

Ankara’ya gelen turist sayısını minimum 5 milyona çıkartma hedefinde olduklarını belirten Kabasakal, bu hedeflere ulaşmak için gerçekleştirilen projelerden örnekler verdi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön