19 / 05 / 2024

Küresel telefon pazarı darda: Düşüş devam ediyor

Küresel telefon pazarı darda: Düşüş devam ediyor

Araştırma şirketi Canalys’in paylaştığı rapora göre akıllı telefon pazarı satışları bir önceki yıla göre yüzde 9 azaldı.



Samsung markası 64.1 milyon satışla ve sahip olduğu yüzde 22’lik pazar payıyla 2022 yılının üçüncü çeyreğinde akıllı telefon pazarının yer aldığı zirvesindeki yerini koruyarak zirveye oturdu. Güney Kore menşeili şirketin 53 milyon satışla ve sahip olduğu yüzde 18 pazar payıyla Apple şirketi takip ediyor.

Cupertino merkezli Apple şirketi, iPhone 14 serisi ilgiyle karşılanırken, ilk beşte yer alan markalar arasında bir önceki senenin aynı dönemine kıyaslandığında satışlarını artırarak katlayan tek üretici olarak başı çekiyor.

 Xiaomi şirketi 40.5 milyon satışla ve yüzde 14 Pazar payıyla üçüncü sırada yer alıyor. Xiaomi’yi, Oppo ve Vivo markaları da ilk beş ismi tamamlayan diğer üreticiler.

Canalys akıılı telefon pazarına bakış ve değerlendirme açısından satış ve markalara rağbeti gözler önüne seriyor. Daha iyi anlamamızı sağlıyor. Canalys’in analistleri yaptığı araştırmada küresel açıdan akıllı telefon pazarında 2022 yılının son çeyreği için iyimser görüşler paylaşmıyor. Akıllı telefon pazarında satışlarda yaşanan düşüşün sürmesi beklendiği ve durumu akıllıca yöneten markaların uzun vadede de satışlarda iyi durumda olacağı belirtiliyor.


Geri Dön