06 / 05 / 2024

Küresel telefon pazarı darda: Düşüş devam ediyor

Küresel telefon pazarı darda: Düşüş devam ediyor

Araştırma şirketi Canalys’in paylaştığı rapora göre akıllı telefon pazarı satışları bir önceki yıla göre yüzde 9 azaldı.



Canalys’in paylaştığı rapora göre, 2022 yılının temmuz ve eylül aylarında geçen dönemde dünya çapında 297.8 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirilmiştir. Bu gerçekleşen rakam, satışların geçen yılın aynı dönemine kıyaslandığında yüzde 9 oranında azaldığı sonucuna ulaşmak mümkün. Geçen senenin aynı dönemlerine bakıldığında ise 325.6 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirildi.

Rakamlara bakıldığında küresel akıllı telefon satışlarının üst üste üçüncü çeyrekte de azaldığı görülüyor. Ayrıca akıllı telefon satışları Avrupa ve Asya-Pasifik bölgelerinde yoğunlaştığı ve Hindistan, Filipinler’de talebin arttığı ülkeler olarak belirtiliyor.

Akıllı telefon pazarındaki taleplere karşın, Apple ve Samsung markalarının amiral gemisi olarak belirlenmiş telefonlarının yer aldığı “üst sınıf” akıllı telefonlara olan talebin yoğun olması görülürken, orta düzeyde ve giriş seviyesinde olan telefonlara talep ve ilginin iyice zayıfladığı belirtildi.


Geri Dön