28 / 07 / 2024

Kuru meyvede ihracat şampiyonu belli oldu! 402 milyon dolar gelir sağlandı!

Kuru meyvede ihracat şampiyonu belli oldu! 402 milyon dolar gelir sağlandı!

Kuru meyvede ihracat şampiyonu açıklandı. 2023 yılıyla birlikte geçen yılın verileri de bir bir açıklanıyor. Kuru meyvenin ihracat şampiyonu 402 milyon dolar gelirle dikkat çekmeyi başardı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Üretilen kayısı ve çekirdeğinin iç piyasada da tüketildiğini dile getiren Özcan, çekirdek ve iç piyasadaki tüketimle beraber yaklaşık 500 milyon dolar gelir elde edildiğinin müjdesini verdi. Kuru kayısının ülkemiz ve bölge için önemli bir ürün olduğunun altını çizen Özcan, “Cumhurbaşkanı'mız açıkladı, ihracat rakamlarına yıl bazında bakıldığında yaklaşık yüzde 13'lük artış var. Kuru kayısı ihracat gelirlerinde ise yüzde 15'in üzerinde artış var. Bu rakamlar bizi hem umutlandırıyor hem de sevindiriyor” açıklamasını yaptı.

Kuru meyvede ihracat şampiyonu belli oldu! 402 milyon dolar gelir sağlandı!

Kuru kayısıda lisanslı depoculuğun başladığını da sözlerine ekleyen Özcan, lisansı depoculukla Türkiye Ürün İhtisas Borsacılığı ve Elektronik Satış Sistemi'ni entegre ederek kayısıyı yatırım aracına dönüştürmeyi planladıklarını aktardı. Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatında kuru kayısının önemli yeri olduğunun altını çizen Özcan şöyle konuştu: "Kuru kayısı kendi grubunda, kuru meyvede ihracat şampiyonudur. Kayısıya daha fazla yatırım, ihracat ve gelir hedefi, kamuoyunun önünden hiç kalkmamalıdır."

İhracatta damga vurdu! 2022 yılında 31 milyar doları aştı

Türk halıcılardan ihracat rekoru! Tam 2 milyar 755 milyon dolar gelir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön