02 / 05 / 2024

Kuru meyvede ihracat şampiyonu belli oldu! 402 milyon dolar gelir sağlandı!

Kuru meyvede ihracat şampiyonu belli oldu! 402 milyon dolar gelir sağlandı!

Kuru meyvede ihracat şampiyonu açıklandı. 2023 yılıyla birlikte geçen yılın verileri de bir bir açıklanıyor. Kuru meyvenin ihracat şampiyonu 402 milyon dolar gelirle dikkat çekmeyi başardı.



2023 yılına girilmesiyle birlikte geçen yılın rakamları da sırayla açıklanıyor. Türkiye’nin birçok meyve ve sebze kaleminde ihracat oranları da belli oldu. Bunlardan biri de kuru meyve. Peki kuru meyvede ihracat şampiyonu hangisi?

ŞAMPİYON KAYISI OLDU

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, geçen yıl 76 bin 355 ton kuru kayısı ihracatından 402 milyon dolar gelir sağlandığını bildirdi. Böylelikle kendi grubunda ihracat şampiyonu kayısı oldu. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, borsa binasında basın toplantısı düzenledi. İhracatta, elde edilen gelir açısından verimli bir yılın geride kaldığını belirten Özcan, Aralık ayında 10 bin 47 ton kuru kayısı ihracatından 50 milyon 908 bin dolar gelir elde edildiği bilgisini verdi.

 Kuru meyvede ihracat şampiyonu belli oldu! 402 milyon dolar gelir sağlandı!

2022 yılında 76 bin 355 ton kuru kayısı ihracatına karşılık Cumhuriyet tarihinde ilk defa 402 milyon dolar gelir elde edildiğini ifade eden Özcan, kuru kayısının yanı sıra kayısı çekirdeği ihracatı yapıldığını da kaydetti.

Kuru meyvenin ihracat şampiyonu 402 milyon dolar gelirle dikkat çekmeyi başardı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön