03 / 05 / 2024

Kurumlar vergisi kesinti oranları 2021!

Kurumlar vergisi kesinti oranları 2021!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükellefler için hak ediş ödemeleri üzerinden alınan kurumlar vergisi kesinti oranları 2021 belli oldu....



Gelir vergisi kanunu kapsamında bazı kalemlerdeki tevkifat nispeti ile kurumlar vergisi kapsamında bazı kesinti oranları yeniden düzenlendi. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan konuyla ilgili Cumhurbaşkanı kararına göre, gelir vergisi kanununun 42. maddesi kapsamına giren işler nedeniyle, bu işleri yapanlara ödenen istihkak bedellerinden ilgili Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 3 olarak uygulanan tevkifat oranı yüzde 5’e yükseltildi.

Kurumlar vergisi kesinti oranları 2021!

Kurumlar vergisi kesinti oranları 2021

Bugün açıklanan yeni kararla, kurumlar vergisi kanununun 15. ve 30. maddesi kapsamında gelir vergisi kanununda belirtilen esaslara göre birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işleri ile uğraşan kurumlara bu işleriyle ilgili olarak yapılan hakediş ödemelerinden yüzde 3 oranında yapılan kurumlar vergisi kesinti oranı da yüzde 5’e çıktı. 

Kurumlar vergisi kesinti oranları 2021!

Kurumlar vergisi kesintisi 2021 

Ayrıca, Gelir Vergisi Kanunu'nda belirtilen esaslara göre birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işleri ile uğraşan kurumlara bu işleriyle ilgili şekilde gerçekleştirilen hak ediş ödemelerinden de yüzde 5 vergi alınacak. Bu oran da daha önce yüzde 3 şeklinde belirlenmişti.

Kurumlar vergisi kesinti oranları ne zaman geçerli?

Yeni oran, şubat 2021'in başından itibaren yapılan ödemelere uygulanacak.

Karar için tıklayın

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işlerine vergi düzenlemesi!

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranlarında değişiklik!


Geri Dön