Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi 'nde neler var?
Büyükşehir Belediyesi’nce Keçiören Kuşcağız’da yapımı gerçekleştirilen Merkez'de, çocuk kulübü, gençlik merkezi, hanımlar lokali, yaşlılar lokali ve engelliler lokali hizmet verecek. Peki Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi 'nde neler var?
Ankara Büyükşehir Belediyesi, yoğun ilgi gören aile yaşam merkezlerinin sayısını artırmaya devam ediyor. Yılın ilk aylarında hizmete açılan Kazan Aile Yaşam Merkezi’nin ardından, 7 farklı ilçede hizmet veren merkezlere yarından itibaren Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi de ekleniyor.
Belediyeciliğin alt ve üst yapı hizmetleri ile sınırlı olmadığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal projeler ile desteklenmeyen toplumda huzurlu bir ortam olamayacağını kaydetti.
20 yıldır yürüttükleri sosyal politikalar ile sadece Türkiye’ye değil dünyaya da örnek olduklarını vurgulayan Başkan Gökçek, 164 proje arasında ise aileyi tüm bireyleri ile kucaklayan yaşam merkezlerine ayrı bir önem verdiklerine dikkat çekti.
Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'nde neler var?
Akyurt, Araplar, Çubuk, Planet, Sincan, Pursaklar ve son olarak Kazan’da hizmete açılan aile yaşam merkezlerinin her gün yüzlerce üye ile dolup taştığına dikkat çeken Başkan Gökçek, kapladığı alan ve işlevleri açısından Türkiye’nin en büyüğü olacak Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin ise yarından itibaren üyelerini ağırlamaya başlayacağını söyledi.
Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'nde neler var?
Yaklaşık 50 bin metrekare peyzaj, 26 bin metrekare kapalı inşaat, 9 bin 450 metrekare teras alanına sahip Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin her yaştan, her kesimden Başkentlinin sosyal ve kültürel her türlü ihtiyacını karşılamak üzere projelendirildiğini ifade eden Başkan Gökçek’in verdiği bilgiye göre binlerce üyenin yeni buluşma adresi olacak merkezde şu hizmetler verilecek:
“İdare Bölümünün yanı sıra kafeterya, bowling, masa tenisi, bilardo ve 3 ayrı sinema salonundan oluşan 1600 metrekarelik eğlence merkezi.
1500 metrekarelik, 350 kişilik yemek salonu…
Bünyesinde kurs ve spor odaları, internet kafe, kuaför ve güzellik salonu, bilardo ve oyun salonu, kabul odası, çocuk odası bulunan 2 bin 700 metrekarelik Hanım Lokali…
Bay ve bayan ayrı yüzme havuzları ve 3 bin 750 metrekarelik Spor Kompleksi...
Masa tenisi, bilardo ve langırt salonu, derslikler, boks, güreş, plates gibi spor alanlarından oluşan 2 bin 600 metrekarelik Gençlik merkezi…
Psikolog odası, kurs sınıfları, bilgisayar odaları gibi bölümlerden oluşan 400 metrekarelik engelliler lokali…
Sağlık odası, halkla ilişkiler, dinlenme odası, resim kursu gibi bölümlerden oluşan 150 metrekarelik yaşlılar lokali…
Mescit, kafeterya ve 160 araçlık kapalı otopark gibi genel kullanım alanları…
49 bin 655 metrekarelik peyzaj alanında ise amfi tiyatro, futbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, açık spor alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanı ve süs havuzları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, bitkisel kompozisyon ve 51 araçlık açık otopark...”
Ankara Büyükşehir Belediyesi