28 / 04 / 2024

Kuşdili Çayırı’nın altı otopark üstü yeşil alan olacak!

Kuşdili Çayırı’nın altı otopark üstü yeşil alan olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy’de Kuşdili Çayırı olarak bilinen yerin yeşil alan olması için İBB Meclisi’ne teklifte bulunduğunu ve meclisin bunu geçen ay kabul ettiğini belirtti...




Kadıköy’de Kuşdili Çayırı olarak bilinen yerin yeşil alan olması için İBB Meclisi’ne teklifte bulunduğunu ve meclisin bunu geçen ay kabul ettiğini belirten Başkan Kadir Topbaş, mülkiyeti İBB’ye ait bu yerin yeşil alan olması için de çalışmalara başlayacaklarını anlattı.


“Benim teklifim, meclisimizin onayıyla bir buçuk metre derininden başlayarak altına otopark yapacağız” diyen Kadir Topbaş, şunları kaydetti; “Üstü tamamen yeşil olacak. Betonların kaldırarak yemyeşil bir park düzenlemesi yapacağız. Böylece Kuşdili çayırı da o bölgenin önemli bir mesire alanı haline gelecek. Meclisimiz, E-5 Karayoluna cepheli olan Kuşdili Çayırı’nın kuzeyindeki mülkiyeti İBB’ye ait 17 bin metrekarelik alanının 1.5 emsalli yapılaşmasını da yine benim teklifimle kaldırdı. Orada bulunan bir yapı malzemeleri satış merkezinin tahliyesi ile kontratı 2015’te tamamlanıyor. Boşaltılınca burası da yeşil alana olarak düzenlenecek.”


İBB



Geri Dön