27 / 04 / 2024

Kütahya'da hastane için güneş enerjisi ile elektrik üretilecek!

Kütahya'da hastane için güneş enerjisi ile elektrik üretilecek!

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği, sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra, yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Bu kapsamda Zafer Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği almak için müracaat ederek bir ilki gerçekleştirmek istiyorlar...




Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği, sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelerek çevre dostu hastane olmak için de çalışıyor.


“Hastalıktan Sağlığa, Güneşten Enerjiye Yolculuk” isimli projeleri ile Zafer Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği almak için müracaat ederek bir ilki gerçekleştirmek istiyorlar. 1,6 milyon TL tutarındaki projenin kabul edilmesi halinde, hastane elektriğinin önemli bölümünü güneş enerjisi ile üretecekler.


Proje müracaatı hakkında Genel Sekreter Op.Dr.Mithat Ekici şunları ifade etti. “Sağlık alanındaki faaliyetlerimizin yanı sıra, sosyal sorumluluk ilkesi gereği daha yaşanabilir ve daha yeşil bir çevre için de çalışıyoruz. Bunun için yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek, hastanemizin elektriğini güneş enerjisi ile üretmek istiyoruz. Bu amaçla hazırladığımız projenin kabul edilmesi halinde Kalkınma Ajansından 750.000 TL hibe alacağız. Alınacak hibe neticesinde uygulamaya koyacağımız proje ile, hastanemizin tükettiği elektriğin yüzde 15 ini kendimiz üreteceğiz. Yine projedeki tasarruf ilkeleri ile yüzde 2 elektrik ve ısınma tasarrufu oluşturacağız.”



Akit Haber


Geri Dön