28 / 04 / 2024

Kuyaş'tan ABD'ye 300 milyon dolarlık Kuyumcukent ve rezidans projesi! Resmen düğmeye basıldı!

Kuyaş'tan ABD'ye 300 milyon dolarlık Kuyumcukent ve rezidans projesi! Resmen düğmeye basıldı!

Kuyaş Yatırım, ABD'de 300 milyon dolarlık Kuyumcukent ve rezidans projesi için resmenb düğmeye bastı. Söz konusu proje için şirket kuruluyor. İşte ayrıntılar...



Kuyaş Yatırım A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Yurtdışı Yatırım hakkında açıklama yaptı. 

Kuyaş Yatırım A.Ş., Alterra Worldwide Holdings LLC firması ile ortak ‘ KUYAŞ & ALTERRA LLC ' isimli şirketin  Amerika Birleşik Devletlerinde kuruluşu için gerekli işlemlere başlandığını duyurdu. Söz konusu şirketin Ekim ayı içinde faaliyete alınması planlanıyor. 

Kuyaş tarafından bundan önce konuya ilişkin yapılan açıklamada, Alterra Worldwide Holdings LLC firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Mükemmel Sarımsakçı ile ABD'de Kuyumcukent Yerleşkesi yatırımı için protokol imzalandığı belirtilmişti. 

Bu kapsamda, San Francisco (California), Los Angeles (California) veya Manhattan (New York) bölgelerinde kuyumcu toptancılarının yoğun olduğu bölgeler başta olacak şekilde mevcut binalar satın alınarak tadilatlardan sonra kuyumcu atölyelerine çevrilecek ve öncelikle Kuyumcukent Yerleşkesinde bulunan esnaflara ön talep ile sunulacak. 

Ardından da diğer yatırımcılara ve ABD'de yer alan kuyumcu esnaflarına sunulacağı belirtildi. 

Kuyumcukent Yerleşkesi projesinin bina alımının tamamlanmasının ardından 6-8 ay içinde bitirilmesinin planlandığı belirtildi. Ayrıca, Kuyumcukent Yerleşkesi yakınında ihtiyacı karşılamaya ilişkin yaklaşık 200 konutluk rezidans yerleşkesinin de yapılması planlanıyor. 

Proje çerçevesinde hasılat beklentisi yaklaşık 300 milyon dolar şeklinde açıklandı. 

Kuyaş Yatırım'ın KAP açıklaması:
"Alterra Worldwide Holdings LLC firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Mükemmel Sarımsakçı ile ABD'de Kuyumcukent Yerleşkesi yatırımı için protokol imzalanmış olup San Francisco (California), Los Angeles (California) veya Manhattan (New York) bölgelerinde kuyumcu toptancılarının yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere mevcut binalar satın alınarak tadilatlar akabinde kuyumcu atölyelerine çevrilecek olup öncelikle Kuyumcukent Yerleşkesinde yer alan esnaflara ön talep ile sunulacaktır. Akabinde diğer yatırımcılara ve ABD'de yer alan kuyumcu esnaflarına sunulacaktır.

Kuyumcukent Yerleşkesi projesinin bina alımının tamamlanmasından sonra 6-8 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Yapılan Proje çalışması içerisinde, Kuyumcukent Yerleşkesi yakınında ihtiyacı karşılamaya yönelik yaklaşık 200 dairelik rezidans yerleşkesi de  planlanmaktadır.

Proje kapsamında hasılat beklentisi yaklaşık 300.000.000-USD (ÜçYüzMilyonAmerikanDoları) olarak planlanmakta olup bu projeden beklenen hedeflere ulaşılması halinde şirket gelirlerine olumlu bir etki olabileceği öngörülmektedir."

şeklinde ortaklarımıza bildirmiştik. 

Alterra Worldwide Holdings LLC firması ile ortak ‘ KUYAŞ & ALTERRA LLC ' isimli şirketin  Amerika Birleşik Devletlerinde kuruluşu için gerekli işlemler başlatılmış olup Ekim ayı içerisinde şirketimizin faaliyete geçmesi planlanmaktadır.

Yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgisine arz ederiz.  

Saygılarımızla

Kuyaş Yatırım A.Ş 

Borsakule projesinde 104.3 milyon TL'lik satış yapıldı!

Asoy Bahçeşehir satışta! Yeni proje! 

TOKİ'den tam 43 ilde dev fırsat! Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Aralarında İstanbul, Ankara,  İzmir  de var!


Geri Dön