03 / 05 / 2024

KYK faizleri silinecek mi? AK Parti'den flaş açıklama!

KYK faizleri silinecek mi? AK Parti'den flaş açıklama!

KYK borçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Yaptığımız düzenlemeyle bütün faizlerini siliyoruz, ana paraya dönüyoruz" diyen Elitaş, “Bundan sonra öğrenci kredileri hiçbir enflasyon ya da faiz artışa tabi olmayacak” dedi.



VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİNE DEVREDİLEN BORCA TASFİYE

Varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 liranın altındaki alacakların tasfiye edileceğini anlatan Elitaş, "Bu düzenleme 892 bin 866 kişiyi ilgilendiriyor. 2500 liraya kadar olan kısmı iki katına kadar artırmaya Maliye Bakanlığı yetkili. Sayın Bakan artırırsa vatandaşlar varlık yönetimi şirketlerindeki 5000 lira ve altındaki borcundan kurtulmuş olacak" bilgisini verdi.

KKM UYGULAMASINA 1 YIL UZATMA

Teklifle, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasını 31 Aralık 2023'e kadar uzatılacağını bildiren Elitaş, sıfır ikincil el taşıtlarda 6000 kilometre veya 6 ay süreyle satmama şartına uymayan oto galerilere verilen 8 bin 500 lira para cezasının alt limitinin ise 10 bin, üst limitin 300 bin liraya çıkarılacağını açıkladı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Elitaş, "Öğrenim ve katkı kredisi borçlarıyla ilgili faiz silinecek, ana paranın ödenmesiyle ilgili bir ödeme planı var mı?" sorusu üzerine, "Ödeme planı zaten var, bu kapsamda ödenecek. Faizli kısmı nasıl ödeniyorsa faizsiz kısmı da aynı şekilde ödenmeye devam edilecek" dedi.

NE ZAMAN GÖRÜŞÜLECEK?

Düzenleme, gelecek hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelere başlanacak.

KYK faizleri silinecek mi? AK Parti den flaş açıklama!

EDİTÖR NOTU: Bu haber 7 Ekim 2022 tarihinde saat 23.13'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.59 Türk Lirası, euro 18,16 Türk Lirası, altının gramı ise bin 19 Türk Lirası değerinde.

Nureddin Nebati asgari ücrete yapılacak zammı canlı yayında açıkladı!

Dolar kahini Selçuk Geçer dolarda 40 lira için tarih verdi! 'O zaman göreceğim ben sizi'

İslam Memiş, gram altında 1500 TL'nin üstü için o tarihi işaret etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön