06 / 05 / 2024

LARÖZA'nın ilk şubesi Avcılar'da açıldı!

LARÖZA'nın ilk şubesi Avcılar'da açıldı!

Türkçesi çiçek anlamına gelen ve arap kültürüyle bezenmiş Hatay mutfağının eşsiz lezzetini Avcılar'a sunan LARÖZA'nın, ilk şubesi Ambarlı'da açıldı. Avcılar halkı LARÖZA'da, kahvesinden çikolatasına, dönerinden kebabına birbirinden farklı tatlarla tanışacak.




Hatay mutfağı; kahvesi, meşhur soslu döneri, kebabı ve daha birçok lezzeti ile dünyaya malolmuş ayrı bir medeniyyet olarak karşımıza çıkıyor. Kuveytli ve Dubaili iş adamları Mohammad S. Milood ve Fadi Al Zahabi'nin girişimleriyle bu lezzetler Avcılar halkının ayağına geldi. İsmi çiçek anlamına gelen LARÖZA, Ambarlı'da hizmete başladı. Açlışı Avcılar kaymakamı Hulusu Doğan, iş adamı ve Avcılar Tüm Sanayici İş Adamları Şube Temsilcisi Sedat Bahadır, AK Parti Avcılar eski İlçe Başkanı Gürsel Balaban, Muşlular Derneği Başkanı Şahin Gültekin ve STK'lar katıldı. Avcılar da farklı bir formatta hizmet verecek olan LARÖZA, Ambarlı Cumhuriyet Caddesi'nde açılan ilk şubesi ile birlikte ilk günden farkını göstermeye başladı.



Damak lezzeti geliyor


Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan açılışta yaptığı konuşmada, "Ben her iki işletmeci arkadaşımıza hayırlı olsun diyorum. Biri Kuveyt'den biri Dubai’den gelmişler, her ikisinide hayırlı olsun diyorum. İlçemizde Arap mutfağının lezzetlerini, kültürünü tanıtacaklar. Biz Ümre'ye gittiğimiz zaman Elbayıt'ın meşhur tavuk ve balıklarından yedik. Oraya giden herkes biliyor. İşte o lezzet Avcılara'da geliyor" diye konuştu. Doğan, “Hani derlerya Hatay'ın yemekleri güzeldir; aslında Hatay'ın yemekleri daha çok Arap kültüründen geldiği için güzeldir. Bu nedenle Arap kültüründen gelen o güzel yemekleri, Avcılar'da tatma imkanımız olacak. Çok güzel, kutsal, hayırlı bir günde açıyorlar. Hayırlı bir iş olacağını inanıyorum. Her iki işletme sahibimize hayırlı olsun” dedi. İşletme sahipleri Mohammed S. Milood ve Fadi Al Zahabi, “Burada kahvemiz, çikolatamız, tatlılarımız, dönerimiz ile Avcılar halkına zengin arap mutfağımızdan örnekler sunuyoruz. Leziz bir ortamda ailelerinizle rahat edebileceğiniz bir bahçede bu tatlara ulaşabilirsiniz" diye konuştu.



Gazetem İstanbul





Geri Dön