28 / 04 / 2024

Levent Kavlak: İş kazalarına karşı mevzuata harfiyen uyulmalı!

Levent Kavlak: İş kazalarına karşı mevzuata harfiyen uyulmalı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının meydana gelmemesi için ilgili yasa, yönetmelikler ve mevzuatlara harfiyen uyulmasının esas olduğunu belirtti...



İŞ Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının meydana gelmemesi için ilgili yasa, yönetmelikler ve mevzuatlara harfiyen uyulmasının esas olduğunu belirtti. Kavlak, Soma faciasının yaralarını sarmadan istanbul'da yaşanan yeni iş kazası ile yaşamlarını kaybeden 10 işçinin yürekleri yaktığını belirtti. 


Kavlak yaptığı açıklamada, "İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarının hangi işyerinde olursa olsun, sorumluluğun işverenden başlayıp, sahadaki tüm personele benimsetilmesi ve ekip çalışması içerisinde multidisipliner bir çalışma ile başarıya ulaşması mümkündür. Tüm bu uygulamalar, devletin sıkı denetimleri ve uygunsuzlukların tespitinde çok ağır cezalar vererek işin önemini göstermek zorundadır" dedi. 


Sayı 5 bin kişi Kavlak, son 15 yılın istatistiklerine göre iş kazaları ve meslek hastalıklarından yaşamını kaybeden çalışan sayısının 15 binin üzerinde olduğunu belirtti. Kavlak, "İnşaat sektöründe yaşanan ölümlerin sayısı yaklaşık 5 bin kişi. İş kazaları ile yaşanan ölümlerin yaklaşık yüzde 33 gibi bir oran, inşaat sektöründe gerçekleştiğini ortaya koymaktadır" diye konuştu. 


"Yürekleri yaktı" inşaat yüksekliği arttıkça, iş kazaları ve sonucunda oluşacak ölümlerin artma olasılığının yükseldiğini, alınacak önlemlerin de en üst düzeyde olması gerektiğinin altını çizen Kavlak, şu bilgileri verdi: "İş kazalarının ve meslek hastalıklarının meydana gelmemesi için ilgili yasa, yönetmelikler ve mevzuatlara harfiyen uyulması esastır. İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarının hangi işyerinde olursa olsun, sorumluluğun işverenden başlayıp, sahadaki tüm personele benimsetilmesi ve ekip çalışması içerisinde multidisipliner bir çalışma ile başarıya ulaşması mümkündür .Tüm bu uygulamalar devletin sıkı denetimleri ve uygunsuzlukların tespitinde çok ağır cezalar vererek işin önemini göstermek zorundadır. Daha Soma faciasının yaralarını sarmadan istanbul'da yaşanan yeni iş kazası ile yaşamlarını kaybeden 10 çalışanımız yüreklerimizi yaktı." 


Milliyet Ankara 


Geri Dön