03 / 05 / 2024

Libya hükümeti Bingazi ve Derne'nin imarı için fon oluşturdu!

Libya hükümeti Bingazi ve Derne'nin imarı için fon oluşturdu!

Çalışmalarına devam eden Libya Ulusal Birlik Hükümeti, Libya'da son dönemlerde yaşanan savaştan etkilenen kentlerin yeniden inşa edilmesi amacıyla fon oluşturulduğunu duyurdu.



Libya Ulusal Birlik Hükümeti yaptığı açıklamada, Libya'daki Bingazi ve Derne şehirlerinin yeniden imarı için 1,5 milyar Libya dinarı (yaklaşık 335 milyon dolar) tutarında fon oluşturulduğunu duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tüzel kişiliğe sahip olacak ve merkezi Bingazi kentinde yer alacak olan  Bingazi-Derne İmar Fonu ile, savaşın tahrip ettiği bölgelerin yeniden imarı, altyapı ve binalarda meydana gelen hasarların giderilmesinin planlandığı bildirildi.

Libya hükümeti Bingazi ve Derne nin imarı için fon oluşturdu!

Kentlerin yeniden inşa edilmesi amacıyla oluşturulan fonun ayrıca, imar önceliklerini belirleme, tazminat bedelinin ödenmesi amacıyla mekanizma oluşturma, yıkım, moloz kaldırma ve bakım işleri çalışmaları için sözleşme yapma ile yıkılan alanların imar planının yapılması ve kentsel dönüşüm çalışmaları için yerel makamlarla koordinasyon kurma görevini üsteleneceği de bildirildi.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, 28 Nisan 2021 tarihinde savaştan etkilenen kentlerin yeniden inşa edilmesi amacıyla fon oluşturacaklarını duyurmuştu.


Geri Dön