09 / 05 / 2024

Life Style Expo İstanbul açıldı!

Life Style Expo İstanbul açıldı!

Lüks tüketim ürünlerinin sergileneceği Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda bugün başlayan Life Style Expo İstanbul Fuarı 16 Kasım’a kadar 3 gün boyunca devam edecek...



Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi (HKTDC) ve Guangdong Eyaleti Dış Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Departmanı (GD-DOFTEC)  tarafından Hong Kong ve Guangdong ürünlerinin ve tasarımlarının dünyanın önemli pazarlarında tanıtılmasına yönelik düzenlenen Life Style Expo İstanbul Fuarı 14 Kasım Perşembe günü (bugün) itibarıyla kapılarını açtı. 16 Kasım’a kadar devam edecek fuarda, Asya’nın moda ve tasarım merkezi Hong Kong ve dünyanın üretim merkezi Guangdong’dan 170’in üzerinde firma ürünlerini sergileyecek. 3 gün sürecek Life Style Expo İstanbul Fuarı’na Türkiye ve çevre ülkelerden ithalatçılar, distribütörler, satın alma yetkilileri ve perakendecilerin katılması bekleniyor.


Yılın ilk 9 ayında Hong Kong ve Türkiye arasındaki ticaret yılda 4.3’lük büyüme göstererek yaklaşık 900 milyon dolara ulaştı. Açılış töreninde Hong Kong ile Türkiye arasında gelişen ticari işbirliği hakkında konuşan HKTDC Başkan Yardımcısı Margaret Fong “Ülkenizin sahip olduğu büyüyen ekonominiz ve 75 milyon nüfusunuz ile Türkiye Avrupa’nın üçüncü büyük ülkesi konumunda bulunuyor. Genç, yüksek gelire sahip, hızla genişleyen ve tüketen toplumun lüks, kaliteli ve  şık, modern ürün arayışlarını Hong Kong ürünleri karşılayabilir.  Lifestyle Expo İstanbul Fuarı da bu ihtiyaçları tatmin edecek.  Bu fuarda yaratıcı ve yenilikçi ürünler; tüketici elektronikleri, lüks hediyelik eşya, elektrikli ev aletleri, şık ve moda aksesuarlar ve kol ve duvar saati olmak üzere 5 kategoriden oluşuyor” dedi.






Sözlerine şu şekilde devam eden Fong “Burada sergilenecek ürünler dünyanın her yerinde talep gören ürünler. Hong Kong’un kalite, dizayn ve stilde çığır açan ünü, Asya yaşam tarzını trend belirleyen hale getirdi. Hong Kong moda, mücevher, saate, yemek, film eğlence sektörü gibi rağbet gören tüketici ürünlerini geniş bir çeşitlilikte kucaklayan role sahip” dedi.


Guangdong Eyaleti Dış Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Ma Hau, Hong Kong Endüstrileri Federasyonu Başkanı Stanley Lau, İstanbul Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosu Zhang Qingyang, Türkiye Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Zhu Guangyao, Miss Hong Kong 2013 Güzeli Grace Chan, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, HKDTC Başkan Yardımcısı Margaret Fong, Yapı Kredi Uluslararası ve Çok Uluslu Firmalar Bankacılık Direktörü Nicola Longo Dente, Türk-Çin İş Konseyi Başkan Vekili Yavuz Onay ve HKTDC Türkiye Temsilcisi Perran Ersu açılış törenine katıldı.


Life Style Expo İstanbul fuarında yer alan Türk alıcıların yenilikçi, yüksek kaliteli geniş ürün çeşitlerini tedarikçilerle yüzyüze görüşerek satın almaları mümkün olacak. Ayrıca fuarda günlük ürünlerin sergilenmesinin yanı sıra Hong Kong Tasarım Mükemmellik ve Fashionally ödüllü 19 Hong Kong ürünü de tasarımcılarıyla beraber fuarda bulunuyor. HKTDC imzası taşıyan Life Style Expo Fuarları’nın şirketleri ile dünya genelinde yer alan yeni pazarlar arasındaki ticareti teşvikte başarılı bir geçmişi bulunuyor.  Daha önceki Life Style Expo Fuarları Orta Avrupa,Endonezya ve Hindistan  gibi önemli merkezlerde gerçekleştirildi.



Geri Dön