06 / 05 / 2024

Limak, Uludağ Elektrik'teki hisselerini İngiliz firmaya sattı!

Limak, Uludağ Elektrik'teki hisselerini İngiliz firmaya sattı!

Limak, Uludağ Elektrik'teki hisselerinin satışını gerçekleştirdi. Lİmak, paylarının tamamının devri için sözleşmeyi dün imzaladı.



Limak Yatırım ile uluslararası sürdürülebilir altyapı yatırım fonu Actis arasında Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova şehirlerinin yer aldığı Uludağ bölgesinde elektrik dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini yürüten Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş.’nin (“Uludağ Elektrik Şirketleri”) tek hissedarı olan Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.’nin (“Uluğ”) paylarının tamamının devri için hisse satış sözleşmesine imzalar 30 Eylül 2021'de atıldı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; söz konusu hisse devrinin Rekabet Kurumu, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu onayları ve ilgili diğer şartların yerine getirilmesinden sonra gerçekleşmesi planlanıyor.

Dünyanın önde gelen sürdürülebilir altyapı yatırım fonu Actis’in, dünyada farklı ülkelerde 18 ofisi mevcut. Kuruluşundan itibaren yatırımcılarından 24 milyar ABD Doları büyüklüğünde fon katılımı toplayan Actis, sahip olduğu portföyüyle 40 milyondan fazla insana hizmet sunarken, enerji alanına bugüne kadar 24 GW üzerinde kurulu kapasitenin de sahibi. 

Limak, Uludağ Elektrik teki hisselerini İngiliz firmaya sattı!

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, söz konusu hisse satış anlaşmasıyla ilgili olarak gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 1 yıldan bu yana İngiliz yatırım fonu Actis ile Uludağ Elektrik’in hisselerinin devri için yaptığımız görüşmeleri tamamladık ve hisse devir sözleşmesini imzaladık. Yapılan bu anlaşmanın, özellikle altyapı yatırımlarında yabancı yatırımcıların Türkiye’nin potansiyeline olan ilgisinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Yabancı yatırımcı için yatırım yapılacak güvenli bir liman olarak görülen ülkemiz ve sektörümüzün önümüzdeki yıllarda da büyümesini sürdürmesini bekliyoruz. Limak Şirketler Grubu olarak bu satıştan elde edeceğimiz geliri, Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde yürütmeyi öngördüğümüz diğer projelerimize yatırmayı düşünüyoruz.”

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!


Geri Dön