09 / 01 / 2025

Limak yeni hedeflerini açıkladı!

Limak yeni hedeflerini açıkladı!

Limak Şirketler Grubu, sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. İkinci büyük çimento üreticisi olan Limak Çimento, Türkiye’de ilk GOLD Belgesi ve ilk ISO 45001 belgesi alan entegre çimento fabrikası unvanına sahip oldu.



Limak Şirketler Grubu önümüzdeki on yıl için belirlediği sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. 2018-2019 Sürdürülebilirlik Raporu’nda Limak Şirketler Grubu’nun faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde başarılı sürdürülebilirlik performansı dikkat çekiyor.

Toplam değeri 10 milyar doları aşan yurt içi ve yurt dışı projeleriyle dünyanın önde gelen inşaat şirketlerinden biri olan Limak İnşaat, Engineering News-Record (ENR) tarafından yayınlanan dünyanın ilk 250 uluslararası inşaat şirketi sıralamasında 2019’da 67. sırada yer aldı. İSG ve sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında Limak İnşaat’ta birim su tüketiminde 2017’ye göre yüzde 20 verimlilik sağlanırken, 2019’da yüzde 97 müşteri memnuniyeti elde edildi.

6000’den fazla yatak kapasitesi ile yıllık ortalama 450.000’den fazla misafire ev sahipliği yapan Limak Turizm’de son iki yılda yüzde 94 misafir memnuniyeti elde edildi. Mal ve hizmet tedarikinin yüzde 95’ini bulunduğu bölgelerdeki yerel tedarikçilerden karşılayan Limak Turizm bünyesinde Limak Lara Otel’de Şubat 2018’de, Limak Eurasia Otel’de ise 2019 yılı itibarıyla Sıfır Atık Projesi uygulanmaya başlandı. Bir başka öne çıkan performans göstergesi olarak son bir yılda oteller toplamında elektrik ve su tüketiminde geceleme başına yaklaşık yüzde 7 azalma oldu.

Türkiye’nin sektörde toplam varlık büyüklüğünde birinci, kapasite sıralamasında ikinci büyük çimento üreticisi olan Limak Çimento, Türkiye’de ilk GOLD Belgesi ve ilk ISO 45001 belgesi alan entegre çimento fabrikasına sahip. Limak Çimento’nun Afrika’daki yatırımlarından Fildişi Sahili fabrikası, en çevreci firma sıralamasında ilk 10’a giren tek çimento fabrikası olurken Mozambik fabrikası ülkenin en büyük üç üreticisinden biri konumunda. Sektörde birçok yenilikçi ve öncü çalışmaya imza atan Limak Çimento’da son bir yılda toplam elektrik tüketiminde yüzde 13 ve toplam CO2 emisyonunda yüzde 16 azalma kaydedildi.

Altyapı yatırımları alanında; Limak’ın inşaatını tamamlayıp işletmesine devam ettiği Kosova Cumhuriyeti’nin tek uluslararası havalimanı ve Balkanların en teknolojik havalimanı olan Priştina Uluslararası Adem Yaşari Havalimanı’nda son bir yılda yolcu kaynaklı elektrik tüketiminde yüzde 4 tasarrufla toplam enerji maliyetinde yüzde 2 düşüş yaşandı. Ayrıca sürdürülebilirlik çalışmalarında yolcu başına yüzde 8 yakıt tasarrufu ile direkt emisyonlarda yüzde 8 düştü. Limak’ın işletmesine devam ettiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yla Orta Doğu’nun dünyaya açılan kapısı LimakPort İskenderun’da son bir yılda tehlikeli atık oluşumunu azaltma çalışmaları sonucunda ton başına tehlikeli atık miktarında yüzde 48, toplam tehlikeli atık miktarında yüzde 60 azaldı. Bölgenin en büyük “Atık Kabul Tesisi”ne sahip olan LimakPort’ta yapamayan İSG uygulamaları ve eğitimler sonucunda son iki yılda kaza sıklık oranında yüzde 38 düşüş yaşandı. 


Geri Dön