30 / 04 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş bir ihtimal daha var diyerek dolar ve gram altın için yeni tahminini açıkladı

Piyasa Kahini İslam Memiş bir ihtimal daha var diyerek dolar ve gram altın için yeni tahminini açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, katıldığı son televizyon programında altın fiyatları, dolar, emlak ve kripto paralarla ilgili yeni tahminlerini açıkladı.



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT'nin canlı yayın konuğu olarak altın fiyatları, dolar, kripto paralar ve emlak piyasasıyla ilgili sorulara yanıt verdi. 

KRİPTO PARA İÇİN 15-16 HAZİRAN FED'İN FAİZ KARARI ÖNEMLİ

Krito paralarda yükseliş seviyesini açıklayan İslam Memiş, “Kripto paralarda yükseliş yüzde 5. Emtialardaki gerileme, borsalardaki ralli ve tepki alımları pozitif görünümü destekliyor. Haziran ayındaki öngörümüz ralli olacağına dair, boğa piyasası beklentisiydi. Yükselişlerin devamı için 35 bin dolar seviyesinde kapanışlar görmemiz gerekiyor. 15 - 16 Haziran Fed'in faiz kararı sonrası yükselişlerin devam edeceğini öngörüyorum. 42 bin dolar benim için direnç seviyesi. Buraya kadar yükselişler olası gibi görülüyor. Bir ihtimal daha var. Fed'in 25 baz puanlık artışı. Fed, 50 değil 25 puanlık artış yaparsa, yükseliş trendinin devam etme olasılığı güçlü gibi duruyor.” ifadelerini kullandı. 

İLK KEZ EV ALACAKLAR AĞUSTOS AYINA DİKKAT

“Herkesin merak ettiği yeni açıklanacak ürün” diyen İslam Memiş, ilk kez ev alacakları şöyle uyardı: Kabine toplantısından sonra ek gösterge için resmi açıklama olacak ama emlakla alakalı, yeni ürünle alakalı çalışmaların devam ettiğini tahmin ediyorum ama sürpriz olursa, Türkiye'de ciddi anlamda, ilk kez ev alacaklar, kur riskini taşımak isteyenlere karşı yüksek faizli ürün bekliyoruz.İlk kez ev alacak vatandaşların da ağustos ayına dikkat etmesi gerekiyor. TOKİ'nin ağustosta yoğun emlak satışı sürecine hazırlık yaptığını tahmin ediyorum. Vatandaşlarımızın şimdiden şartlara TOKİ sitesinden bakması gerekiyor.

Piyasa Kahini İslam Memiş bir ihtimal daha var diyerek dolar ve gram altın için yeni tahminini açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön