17 / 05 / 2024

Londra’da ortalama konut kiraları 2 bin 500 sterlini aşarak resmen rekor kırdı!

Londra’da ortalama konut kiraları 2 bin 500 sterlini aşarak resmen rekor kırdı!

Açıklanan rakamlara göre, İngiltere’nin başkenti Londra’da ortalama bir konut kirasının aylık 2 bin 500 sterlini aştı ve rekor seviyelere ulaştığı kaydedildi.



Paylaşılan detaylara göre, gelecek dönemlerde kira artışlarının, arz ve talep dengesizliği sebebiyle devam etmesinin beklendiğini kaydeden Rightmove Direktörü Tim Bannister, birçok emlakçının tek bir emlak için çok sayıda kira talebi ile karşılaştığını söyledi.

Yine verilen bilgilere göre, İngiltere'de bu senenin şubat ayı itibarıyla enflasyon yüzde 10,1 seviyesinde.

Londra’da ortalama konut kiraları 2 bin 500 sterlini aşarak resmen rekor kırdı!

Aktarılan detaylara göre, İngiltere’de gıda fiyatları da geçen ay yıllık bazda yüzde 18,2 artmış ve son 45 senenin en sert yükselişini göstermişti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) geçen ay ülkede enflasyonun yüzde 2 hedef seviyesine düşürülebilmesi için politika faizinin 25 baz puan artırılarak yüzde 4’ten 4,25 seviyesine yükseltme kararı da almıştı.

Şubat ayında fiyatlar yüzde 5,5 artış göstermişti

Yine paylaşılan detaylara göre, İngiltere'de ortalama konut fiyatı, Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık olarak 16 bin sterlin artış göstermişti. Ocak ayında ülkede konut fiyatları yüzde 6,5 artış göstermişti. Ayrıca verilen  detaylara göre, konut fiyatları, 2022 yılının Şubat ayında da yüzde 14,4 artmıştı.

Ayrıca İngiltere'de artan faiz oranlarının konut sahibi olmak isteyenlerin konut kredisi başvurularını ertelemesine sebep olduğu bildiriliyor.

İngiltere'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 5,5 arttı!

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

İngiltere'de konut fiyatları sert düştü!


Geri Dön