13 / 05 / 2024

Los Angeles'ta yaklaşık 40 bin evsiz otellere yerleştirilecek!

Los Angeles'ta yaklaşık 40 bin evsiz otellere yerleştirilecek!

ABD'nin Los Angeles kentinde yaklaşık olarak 40 bin evsizin otellere yerleştirileceği belirtildi.



Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, otellere taşınma konusunda evsizleri zorlamayacaklarını belirten Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, kimsenin buna zorlanmayacağını ya da bu konuda cezalandırılmayacağını söyledi.

Demokrat belediye başkanı, yaklaşık olarak 4 milyon nüfuslu şehirde 40 bin civarında evsiz olduğunu ve ilk sene için bunların 17 bininin geçici ya da kalıcı şekilde konutlara yerleştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Los Angeles ta yaklaşık 40 bin evsiz otellere yerleştirilecek!

Los Angeles kenti Belediye Başkanı Karen Bass açıklamasında evsizlerin hakkını savunan sivil toplum örgütleri de insanların toplu barınak ya da çadırlardan otellere yerleştirilmesi fikrini memnuniyetle karşıladıklarını fakat bunun zorla yapılmaması gerektiğini dile getirdi.

Yine verilen bilgiye göre, California Valisi Gavin Newsom da 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını öncesi evsizlerin otellere yerleştirilmesi fikrini ilk olarak gündeme getirmiş, uygun otellerin kullanılması ve binaların evsizler için konut haline getirilmesi ile ilgili olarak eyaletteki şehir ve bölge yönetimlerini teşvik etmişti.

Binlerce kişi evsiz kalabilir! O şehirde yaşayanlara büyük uyarı! 

Vatandaş konut aldı halk evsiz kaldı! Daire fiyatı yüzde 477 arttı!

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!


Geri Dön