29 / 04 / 2024

Lüks Konutlarda şantiye elektriği kullanıyorlar!

Lüks Konutlarda şantiye elektriği kullanıyorlar!

Bahçelerüstü Mahallesi'nde gecekonduda oturan vatandaşlar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerinin yerine lüks dairelerine kavuştu ama sıkıntıları sona ermedi Mamak'ta Bahçelerüstü 49. sokak sakinleri yaklaşık sekiz aydır şantiye elektriği kulla



Yıllarca Mamak Bahçelerüstü Mahallesi'nde gecekonduda oturan vatandaşlar, kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski evlerinin yerine lüks dairelerine kavuştu ama sıkıntıları sona ermedi. Mamak'ta Bahçelerüstü 49. sokak sakinleri yaklaşık sekiz aydır şantiye elektriği kullanıyor. Elektrik faturalarının bin TL civarında geldiğini iddia eden mahalle sakinleri yüksek ücretli fatura ödemekten şikayetçi.
Kendilerine gelen elektrik faturasında, müşteri grubu kısmında, 'dağıtım sistemi kullanıcısı, ticarethane' olarak gösterildiklerini vurgulayan mahalleli, çözüm bekliyor.
Belediyenin gaz ve su aboneliğini verdiğini söyleyen mahalle sakini Selahattin Saraçoğlu, EnerjiSA'ya gittiklerinde kendileriyle ilgilenilmediği iddiasında bulundu. Başkent'in göbeğinde elektrik sorunu yaşadıklarını ifade eden Saraçoğlu, "Şubat ayından beri buraya taşındım ve taşındığım günden bu yana bu elektrik sorunuyla ilgileniyorum.
Yetkili bütün yerlere başvurduk ama sorunumuz çözülmedi" dedi.
Elektrik hatlarının yetersiz olduğundan dolayı yetkili şirketin mahallelerine elektrik vermediğini belirten İsmail Balcı ise, "Bu mahalle Ankara'nın mahrumiyet bölgesi.
Burada yaklaşık 20 bina şantiye elektriği kullanıyor. Burada elektrik çekmiyor diyorlar.
Yarın öbür binalar da bittiğinde onlar da elektrik kullanacaklar, sıkıntımız iyice aratacak.
Ayda bin TL'ye yakın fatura geliyor binaya.
Binada kaç kişi oturuyorsa o sayıya bölüyoruz gelen faturayı. Adaletsiz bir şekilde elektrik faturası ödüyoruz. Hepimiz orta gelirli emekli aileleriz.
Şu anda havalar sıcak ama kış mevsimi geldiğinde, kombilerimiz yandığında daha çok fatura ödeyeceğiz ve bu faturanın altından kalkamayacağız" diye konuştu.

ELEKTRİKLİ EV EŞYALARI BOZULUYOR

Elektriğin sürekli kesilmesinden şikayetçi olan ev hanımları, evde aynı anda iki elektrikli eşyayı kullanamadıklarını söylediler. Binalarda voltajın çok düşük olduğunu ifade eden Fatma Akkuş, "Elektriğimiz sürekli kesiliyor. Evde fırın çalıştırırken aynı anda elektrik süpürgesini de çalıştıramıyoruz. İkinci bir eşyayı çalıştırdığımız anda sigorta atıyor. Evdeki bütün elektrikli eşyalarımız bozuluyor.
Kiradan kurtulup rahat etmek için evlerimize taşındık ama burada daha çok sıkıntı çekiyoruz. Biz köyde değil Ankara'da yaşıyoruz, belki köydekiler elektrik konusunda bizden daha az sıkıntı çekiyorlardır" dedi.
Hak sahiplerinin elektrik sıkıntısından evlerine taşınmadığını, kirada oturduklarını vurgulayan mahalleli, sokaklara aydınlatma direkleri de yapılmasını istedi.

'KİMSE SORUNLA İLGİLENMİYOR'

Mahalle sakini Selahattin Saraçoğlu, EnerjiSA'nın kendileriyle ilgilenmediğini iddia ederken, "Şubat ayında buraya taşındım ve taşındığım günden bu yana bu elektrik sorunuyla ilgileniyorum" diye konuştu.

Habertürk Ankara

Geri Dön