12 / 05 / 2024

Lüks ve güvenli Deprem Evi ilk defa satışa sunuldu! 24 milyon liraya satılıyor!

Lüks ve güvenli Deprem Evi ilk defa satışa sunuldu! 24 milyon liraya satılıyor!

Depremlere dayanacak şekilde yapılan ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir malikane, tasarımı ve güvenli yapısının yanı sıra fiyatıyla da dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; lüks ve güvenli Deprem Evinin piyasa değeri ise yaklaşık 24 milyon Türk Lirası (2,8 milyon dolar) şeklinde açıklandı. 

1990 senesinde inşa edilen Deprem Evi, gelecekte en az 7.0 büyüklüğünde bir depremin beklendiği Kaliforniya gibi yüksek sismik bir alanda güvenliğin sağlanması amacıyla dizayn edildi. 

Tam güvenliği sağlamak için galvanizli sac soğutma panelleri ve yarı saydam Kalwall kaplama gibi malzemelerin kullanıldığı deprem evi, tasarımıyla geçmişte pek çok ödülün sahibi oldu. 

Lüks ve güvenli Deprem Evi ilk defa satışa sunuldu! 24 milyon liraya satılıyor!

Sawtelle semtinde bulunan ev, 3 bin 913 metrekarelik bir mülk üzerinde bulunuyor. Evin üç adet yatak odası ve dört banyosu bulunuyor. 

Listede, "Üç katlı ev, yeni sahibinin kişisel dokunuşlarını bekleyen, aydınlık, özel, sanatsal ve yaratıcı bir alandır" ifadelerine yer verildi ve özel bahçesinde ahşap bir güverte ile bir çayevinin olduğu belirtildi. 

Aynı zamanda iki arabalık garajın yüksek tavanları ve endüstriyel bir sarmal kapısının olduğu belirtilen ev için "Bodrumunda bir depo ve güneş panelleri mevcut" denildi. 

Bakan Işıkhan'dan memur maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması!

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Hükümet düğmeye bastı! Boş tutulan evlere vergi artışı geliyor!


Geri Dön