29 / 04 / 2024

Maaş zamları şekilleniyor! Memur ve memur emeklilerinin gözü 22 Ağustos'ta!

Maaş zamları şekilleniyor! Memur ve memur emeklilerinin gözü 22 Ağustos'ta!

Kamu toplu sözleşme görüşmelerinde müzakere süreci 22 Ağustos'ta sona eriyor.  Memur ve memur emeklileri gözünü 22 Ağustos'a çevirdi.



Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayan mali ve sosyal haklarının yeniden şekilleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde müzakereler, belirlenen takvim gereği 22 Ağustos'ta son bulacak.

Yaklaşık 6,5 milyon kişiyi kapsayan görüşmelerde süre daralıyor.

 Maaş zamları şekilleniyor! Memur ve memur emeklilerinin gözü 22 Ağustos ta!

4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos tarihinde başladı. Süreç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde devam ediyor.

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 22 Ağustos tarihinde tamamlanacak. Bu tarihe kadar taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması durumunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak.

Görüşmelerde hükümeti temsil eden Kamu İşveren Heyetinin 14 Ağustos tarihinde ilk zam teklifini duyurmasıyla başlayan pazarlıklar, 17 Ağustos'taki 2. teklifle yoğunlaştı.

Kamu İşveren Heyetinin son açıkladığı 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında 5'ten oluşan zam teklifini yeterli olmadığını kararlaştıran sendikalar, yeni teklif beklemeye başladı.

 Maaş zamları şekilleniyor! Memur ve memur emeklilerinin gözü 22 Ağustos ta!

ANLAŞMA SAĞLANMAZSA ZAMMI HAKEM KURULU BELİRLEYECEK

Söz konusu takvim gereği müzakere sürecinin 22 Ağustos tarihinde sona ereceği toplu sözleşmesi görüşmelerinde, gözler Kamu İşveren Heyetinin yapacağı yeni tekliflere çevrildi.

Bahsi geçen tarihe kadar taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması durumunda görüşmelerde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak.

Yüksek yargı mensubu, sendikacı, bürokrat ve akademisyenlerden oluşan 11 kişilik Kurul, toplu sözleşmeye ilişkin nihai kararını 31 Ağustos tarihine kadar verecek.

 Maaş zamları şekilleniyor! Memur ve memur emeklilerinin gözü 22 Ağustos ta!

MEMUR-SEN YÜZDE 70 ZAM TALEP ETMİŞTİ

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak bulunan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler durumunda, refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

Konfederasyon, 2025 için ise 6'şar aylık dönemler halinde, refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Konut alacaklara son dakika müjdesi: 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor! 

Olası İstanbul depreminde korkunç senaryo: Sokaklara giriş-çıkış olmayacak, profesyonel ekipler 1 haftada gelebilecek!

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar şartları neler? Türkiye'de üretilen veya montajlanan modelleri mi kapsıyor?


Geri Dön