01 / 05 / 2024

Maaşlardaki kritik rakam belli oldu! 6 bin lira olarak açıklandı

Maaşlardaki kritik rakam belli oldu! 6 bin lira olarak açıklandı

Türkiye'de 2021'in sonunda başlayan döviz kurunun yükselişi ekonomideki dengeleri alt üst etti. Faizleri baskılamak için girilen yol enflasyonun tekerinin patlamasına neden oldu. Gelinen son süreçte gelirde hızlı geriye gidiş ortalama maaşları 6 bin lirayla açlık sınırına kadar getirdi.



ORTALAMA BRÜT ÜCRET 7 BİN 735 LİRA

Özellikle bu yıl ücret artışları hem asgari ücretin gerisinde kaldı hem de enflasyonun altında ezildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre ocak-şubat ayı 16 milyon çalışanın ortalama brüt ücreti 7.735 lira olarak gerçekleşti. Buna göre özel sektörde bütün çalışanların aylık net ücretleri de 6.167 liraya geliyor.

Geçen yıl ocak-şubat aylarında özel sektör çalışanlarının ortalama brüt ücretleri 5.440 lira ediyordu. Bu hesaba göre ülkemizde son bir yılda ücret artışı %42,2 düzeyinde gerçekleşti. Oysa asgari ücretin yüzde 50,5 düzeyde arttığı görüldüğünde ortalama ücret artışının çok geride kaldığı anlaşılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön