06 / 05 / 2024

Madame Tussauds Beyoğlu açıldı!

Madame Tussauds Beyoğlu açıldı!

Türkiye’nin ve dünyanın yıldız isimlerinin balmumu heykellerinin bulunduğu Madame Tussauds'nun Beyoğlu’ndaki merkezi ziyarete açıldı.




Dünyanın ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds,  21’inci merkezini İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Grand Pera binasında açtı. Açılışa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın ve Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Heykellerin yapıma aşamalarını anlatan bir kısa film gösterimiyle başlayan törende, açılış konuşmalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve müze yetkilileriyle birlikte açılış kurdelesini kesti. Heyet daha sonra müzeyi gezerek heykelleri inceledi.

İSTİKLAL CADDESİ ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞUYOR

Müzenin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bir dönem belediye başkanlığı yaptığım hatta 50 60 yıl geriye gittiğimde sokaklarında dolaştığım bu güzel Beyoğlu’muzun tekrar eski güzel aktivitelerine kavuşmasından dolayı duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Madame Tussauds dünyada bir farklı konsepte lider. Hiçbir politikacının açamayacağı kapıyı kültür ve sanatla açarsınız. İstanbul gerçek anlamda zaten bir açık hava müzesi, geçmişin heyecanlı İstiklal Caddesi eski günlerine kavuşuyor. Madame Tussauds ilk kendini gösteriyor burada” diye konuştu.

BEYOĞLU’NUN KÜLTÜR SANAT HAYATI İÇİN HAYIRLI OLSUN

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, cazibe noktalarının şehirleri çok daha yukarıya taşıdığını belirterek, “İstanbul dünyanın gözde şehirlerinden biri ama Madame Tussauds da dünyanın 20 noktasında çok turist çeken, çok ilgi çeken önemli bir müze. İstanbul’da özellikle İstiklal Caddesi’nde olması bizleri gururlandırıyor. Müzede çok başarılı tiplemeler var. Dünyadaki diğer örneklerinin yanı sıra en son ürünleri burada olduğu için çok daha nitelikli ve güzel işler çıkarmışlar. İstiklal Caddesi için Beyoğlu’nun kültür sanat hayatı için hayırlı olsun. İstanbul’un en son hareketinin azalacağı yer Beyoğlu’dur” dedi.

MÜZEDE 55 ÜNLÜ İSMİN HEYKELLERİ BULUNUYOR

İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasının ilk iki katında, 2 bin metrekarelik alanda bulunan müzede dünyadan ve Türkiye'den tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından 55 ünlü ismin heykelleri bulunuyor. Müzede yer alan isimler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Zeki Müren, Steve Jobs, Mazhar Fuat Özkan (MFÖ), Barış Manço, Arda Turan, Beren Saat gibi isimler bulunuyor. Türkiye’nin ve dünyanın yıldız isimlerinin balmumu heykellerinin bulunduğu Madame Tussauds'nun giriş ücretleri ise yetişkinler için 48, çocuk ve öğrenciler için 37 lira olarak belirlendi. Haftanın 7 günü açık olacak olan müze sabah 10’dan akşam 7’ye kadar ziyaretçilerini bekleyecek.



Beyoğlu Belediyesi



Geri Dön