04 / 05 / 2024

Magic Ice, büyümek için Türk ortak arıyor!

Magic Ice, büyümek için Türk ortak arıyor!

Magic Ice Buz Müzesinin fikir babası Odd Roar Olsen, Türkiyedeki ilk Buz Müzesine Türk girişimcilerin sıcak bakmadığını hatırlatarak, 1.5 yıl geçti hala burdayız. Yeni projeler geliştirdik ve bunları gerçekleştirmek için de yerli ortak arıyoruz dedi



Magic Ice Buz Müzesinin fikir babası ve Lofoten Tradingin Genel Müdürü Odd Roar Olsen, Türkiyedeki ilk Buz Müzesine Türk girişimcilerin sıcak bakmadığını hatırlatarak, 1.5 yıl geçti hala burdayız. Yeni projeler geliştirdik ve bunları gerçekleştirmek için de yerli ortak arıyoruz dedi.

Forum İstanbulda Nisan 2010da açtığı Magic Ice Buz Müzesi ile Türkiyeyi buzdan bir dünyayla tanıştıran Norveçli Lofoten Trading, pazarda yerli ortaklarla büyümek istiyor. Magic Ice Buz Müzesinin fikir babası ve Lofoten Tradingin Genel Müdürü Odd Roar Olsen, üzerinde çalıştıkları yeni projeler olduğunu belirterek, Bunları yapmak için Türk ortağa ihtiyacımız var dedi. Olsen, şöyle konuştu:

2010da Türkiyeye Buz Müzesi ile girdiğimizde fikrimizin çok çılgınca olduğunu düşünen Türk şirketleri bizimle ortaklık fikrine sıcak bakmadı. Bu işin sürekliliğinden emin olamadılar. Açıkcası ben bile 6 ay ömür biçmiştim buz müzesine. 1.5 yıl sonra biz hâlâ buradayız. Bu başarının devamı için yepyeni projeler geliştirdik ve yeniden yerli ortak arayışı içerisine girdik. Sermaye şirketleri de dahil olmak üzere bir kaç mecra ile görüşmelerimiz devam ediyor.

Ümraniyede buz üretiyor

Ümraniye de bir buz tesisi kurduklarını belirten Olsen, Böylece müzemizde kullanacağımız buzları ithal etmekten kurtulduk dedi. Olsen, bu tesiste müze için yeni eserler yaratmanın yanı sıra, reklam sektörüne yönelik panolar ve yıldönümleri ya da doğum günleri gibi özel günlerde sevdiklerini şaşırtmak için yeni yollar arayanlar için buzdan tebrik kartları üreteceklerini belirtti.
Maslakta buz bar açmayı planlayan bir firma için buzdan tabak ve bardaklar üretmek üzere anlaşma imzaladıklarını belirten Olsen, kendilerinin de bir Magic Ice World projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Olsen, Proje müzenin yanı sıra buzdan yapılma 6 odalı bir otel, restoran ve barı da kapsayacak. Amerika Birleşik Devletleri, Dubai ve Kuveytden projemize büyük ilgi var. Böyle geniş kapsamlı bir projeyi Sultanahmette 3.5 milyon euroya mal edebileceğimize inanıyorum dedi.

1.5 yılda 4.5 milyon lira ciro yaptı

MAGIC Ice Buz Müzesinin sadece inşaatı için 2.5 milyon euro harcadıklarını belirten Odd Roar Olsen, Toplam 2 yıllık bir Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) çalışması söz konusu. Müzenin 370 ton buzdan olduğunu düşünecek olursanız nasıl zorlu bir oldukça Ar-Ge süreci geçirdiğimizi tahmin edebilirsiniz dedi. Proje için Türk, Alman Yunanlı, İtalyan, Norveçli ve İsveçli şirket ve mühendislerle çalıştıklarını ifade eden Olsen sözlerine şöyle devam etti: Bu süreç beklediğimizden çok daha pahalıya patladı... Ancak çabalarımızın ve harcamalarımızın karşılığını aldık. Son 1.5 yılda, müze girişi ve alışveriş reyonundan elde ettiğimiz 4.5 milyon lira ciro elde bunun bir göstergesi.
Vatan/Evrim SEL


Geri Dön