30 / 04 / 2024

Mahmut Badem: Ödemiş'te köy malı satılmıyor!

Mahmut Badem: Ödemiş'te köy malı satılmıyor!

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye yasasına göre köy tüzel kişiliklerinden ilçe belediyelerine geçen taşınmazların satışıyla ilgili tartışmaların ilçelerinde olmayacağını dile getirdi...




Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Büyükşehir Belediye yasasına göre köy tüzel kişiliklerinden ilçe belediyelerine geçen taşınmazların satışıyla ilgili tartışmaların ilçelerinde olmayacağını savundu. Badem, "Biz aylardır köylülerle bir araya gelip, onların istemediği bir karış toprağı satmayacağımızı söyledik ve sözümüzü tuttuk. Biz beldelerde işe yaramaz yerleri değerlendiriyoruz. Tire'deki durum farklı" dedi.


Haksız bir eleştiri 

Eskiden belde olan Gölcük'teki zeytinliğin satış ilanının Tire'deki satışla kıyaslanmasını haksız eleştiri olarak niteleyen Başkan Badem, "Tire'de doğrudan doğruya köylünün malını satış vardı. Bizimki çok farklı" diye savundu. 9 beldenin kapandığını ve bunlardan 8.5 milyon TL borç kaldığını anlatan Badem, şunları kaydetti: "Bununla birlikte 250 metrekarenin altında 567 parça arazi kaldı. Bunlar hem çok küçük araziler hem de orada yaşayanlar tarafından uzun süredir işgal edilmiş. Ayrıca bin metrekarenin altında 967 arazi var. Bunlardan 800'ü ağaçlı. Zeytin ve kestane ihalesine çıktık, henüz sonuçlandıramadık. Belediyeye ait arazi üzerinde köylünün uzun süredir kullandığı ve mahsüllerini aldığı ağaçlar var. Aynı şekilde şahıs arazisi olup üzerinde belediyeye ait ağaçların olduğu yerler var. Köylü, kendi arazisi üzerindeki belediyele ait ağaçlardaki mahsülleri toplatmak veya ihaleye çıkartmak istemiyor. 10 bin metrekare ve 40 bin metrekarelik araziler de var ihaleye çıkartılan ama bunların da köylünün malıyla ilgisi yok."


Özen iddia etmişti

CHP  İzmir  İl Örgütü eski Genel Sakreteri Yücel Özen, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in köy mallarını sattığını öne sürerek, İl Başkanı Bülent Delican'ın engel olmasını istedi. Badem'in, "Ağaçları ve beldelerin mallarını satıyorum" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını öne süren Özen, bazı köylerdeki satışların sürdüğü görüşünde ısrar etti. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, bu konudaki görüşünde ve köy mallarının satılmayacağı konusundaki kararlarının arkasında durduklarını ifade etti. Delican, "Daha önce Ödemiş Belediye Başkanımız Mahmut Badem dahil AK Partili 6 belediye başkanımızla bir araya geldik ve kesinlikle köy arazilerine dokunulmayacağı kararını aldık."



Yeni Asır


Geri Dön