02 / 05 / 2024

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

 Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!



MAL SAHİBİ 10 YILLIK KİRACIYI NASIL ÇIKARIR?

10 yıllık kiracının tahliyesi uzama süresi neden gösterilerek mümkün olmaktadır. Kiracı ve kiralayan arasında yapılan sözleşmeler kiracıların haklarını koruyucu niteliktedir. Bunun dışında kiralayan açısından da hukuki uygulamalardan yararlanmak mümkündür, kanunların genellikle kiracıdan yana olduğu görülmektedir.

Kiralayan ve kiracı sözlü veya yazılı bir kontrat yapmak sureti ile kiralananın kullanımına ilişkin bir anlaşma sağlarlar. Kiralayanın kiracısını çıkarmak istediği durumlarda ise hukuki açıdan bazı koşulların yerine getirilmelidir. Kiralayanın mağduriyetini önlemek açısından ise 10 yıllık uzama süresi kiracının tahliye edilebilmesine yardımcı olan bir işlemdir.

EV SAHİBİ 10 YILLIK KİRACI ÇIKARILABİLİR Mİ?

Türk Borçlar Kanunu’nun (TBK) 347. Maddesinde yer alan hükme göre; “Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az 15 gün önce bildirimde bulunulmazsa, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ama 10 yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir” hükmüne yer verilmiştir. Kira sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren 10 yıl süre geçmesi halinde malikler herhangi bir neden bildirmeden kira sözleşmesine son verebilir.

10 YILLIK KİRACI TAHLİYE KOŞULLARI NEDİR?

10 yıllık kiracının tahliyesi için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Bu durumda da kira sözleşmesinin yapıldığı günden başlayarak bu zamana kadar 10 yıllık sürenin geçmesi koşulu aranacaktır. Kiraya verenin yapması gereken yasal işlemlerden biri de sözleşme bitimine 3 ay kala kiracısını bilgilendirmesi gerekir. Bunun için de fesih bildirimi yapılır. Kiracı ve kiralayanlar arasında yeni bir sözleşme yapılmamış olmalıdır.

Altın ve doları olanlara göz dağı! İslam Memiş kötü haberi verdi! İşte detaylar!

TOKİ kurada ismi çıkmayanlara başvuru bedeli iade ediliyor mu? TOKİ başvuru bedeli ne zaman iade edilir?

Porsche'un halka arz fiyatı dudak uçuklattı! İşte detaylar!


Geri Dön