29 / 04 / 2024

Malatya Pütürge'deki deprem konutlarının bir kısmı teslim edildi!

Malatya Pütürge'deki deprem konutlarının bir kısmı teslim edildi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki konut yatırımları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Baruş'un o açıklamaları...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya ilinin Pütürge ilçesinde kurum müdürleri ile mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirerek, ilçenin sorunlarını masaya yatırdı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, burada önemli açıklamalar yapan Aydın Baruş, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile yaklaşık olarak bir buçuk senedir mücadele edildiğini söyledi. Vali Aydın Baruş, geçen sene yaşanan depremde Malatya Pütürge'de konutları zarar görenler için inşa edilen konutların bir bölümünün hak sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.

Malatya Pütürge deki deprem konutlarının bir kısmı teslim edildi!

Malatya Pütürge'de, AFAD tarafından hak sahibi olarak belirtilen ve TOKİ'ye bildirilen 1502 hanenin bulunduğunu dile getiren Baruş sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kırsalda yaşayan1502 aileden, 158'i konut talep etmemiş. Çok katlı konut talep eden yani kentsel alanlarda konut talep eden 65 vatandaşımız var. Kura kapsamında değerlendirilen 130 vatandaşımıza kentsel konutlar verildi. Yapıma uygun olmayan, yolu olmayan veya göstermiş olduğu arsanın koşulları konut yapımına uygun 95 yer var. Yapıma uygun olan 659 konut yeri görülmüş. Yapıma uygun olan çift katlı konut sayısı 597 toplamda 1239 konut yapılabilir durumda kırsal bölgelerde. Yapımına başlanan 547 konut var. Tek katlı konut 547, çift katlı konut 506, yapımına başlanan kırsal konut 1053 bu güne kadar. Bu konutların 492'si şu anda tamamlanmış durumda. Diğerlerinin yapımı devam ediyor."

Malatya Doğanyolu'da deprem konutlarının yüzde 80'i tamamlandı!


Geri Dön