16 / 05 / 2024

Malta, Türk yatırımcıları bekliyor!

Malta, Türk yatırımcıları bekliyor!

Malta Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Nancy Cauana ile Malta Girişimcilik Ajansı Kurumsal İşler Daire Başkanı Philo Meli, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret ederek, Egeli işadamlarını yatırıma çağırdı




Malta Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Nancy Cauana ile Malta Girişimcilik Ajansı Kurumsal İşler Daire Başkanı Philo Meli, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nı (EBSO) ziyaret ederek, Egeli işadamlarını yatırıma çağırdı. Malta  İzmir  Fahri Konsolosu Ahmet Çalık'ın da eşlik ettiği ziyarette EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, işgücü maliyetlerinin yüksekliğinin Malta'da yatırım için dezavantaj teşkil ettiğini belirterek bu konuda düzenleme yapılmasını istedi. 


"Düzenleme yapılmalı"

Çiçekçi, "Makedonya, Bosna Hersek gibi ülkeler, işgücü maliyetlerinin düşüklüğünün yanı sıra, Türk yatırımcılara ücretsiz arazi seçenekleri sunuyor. Malta, bu konularda düzenleme yapmalı" dedi. Çiçekçi, mineral, madeni yağ, plastik ve mamulleri, kuru meyve ve mamullerinin yanı sıra denizcilik sektörüne yönelik kumanya ihraç eden İzmir'in deniz araç gereçleri ile demir çelik ithal ettiğini belirtti. Çiçekçi, "Malta, uluslararası eğitim ile denizcilikte marka. Ancak işgücü maliyetlerinin yüksekliği yatırımların önünde engel teşkil ediyor" diye konuştu. 

Malta Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Nancy Caruana ise yatırımcının sorun yaşamaması için bürokrasiyi önlemekle görevli bir bakanı olan Malta Hükümeti'nin enerji alanında maliyetleri düşürecek bir çalışma içinde bulunduğunu söyledi. Malta Girişimcilik Ajansı Kurumsal İşler Daire Başkanı Philo Meli ise Türkiye ile Malta arasında Ekonomik ve Ticaret Ortaklık Komitesi (JETCO) kurulmasının karar altına alındığını hatırlattı. Ziyaretin ardından EBSO Yönetim KBaşkanı Ender Yorgancılar ile EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, Malta Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Nancy Caruana'ya plaket takdim etti. 



Yeni Asır




Geri Dön