28 / 04 / 2024

Maltepe Kentsel Dönüşüm Değerlendirme Toplantısı yapıldı!

Maltepe Kentsel Dönüşüm Değerlendirme Toplantısı yapıldı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm yapılacak ilçelerin başında gelen Maltepe'de, yapılması düşünülen kentsel dönüşüm projeleri uzmanlar tarafından masaya yatırıldı..



MALTEPE Belediyesi, hafta sonu Abant'ta, akademisyen ve belediye bürokratlarının katıldığı "Kentsel Dönüşüm Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirdi. Halk odaklı kentsel dönüşüm projelerinin Maltepe’de

uygulanabilirliğinin sunumlar eşliğinde anlatılıp tartışıldığı toplantıda,  kentsel dönüşüm sonrası nüfusun artacağı dikkate alınarak, insanlara yeni iş sahaları açmak gerekliliği, bunun için de fuar projesinin çok önemli olduğu konusunda fikir birliğine varıldı.


Artış dikkate alınmalı


Toplantıda, bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesinin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, kentsel dönüşüm sonrası nüfusun artacağı dikkate alınarak, yeni iş sahaları açmak gerekliliği, bunun için de fuar projesinin öneminde fikir birliğine varıldı.


Dikmen örnek olabilir


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, “Bu projeler, büyük bir birliktelikle gerçekleştirildiğinde, yani parçalar birleştirildiğinde, daha farklı bir Maltepe ortaya çıkacak” diye konuştu.  Eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Dikmen Vadisi projesinin Maltepe'ye örnek olabileceğini söyledi. 

 


Vatan


Geri Dön