29 / 04 / 2024

maltepe belediyesi kentsel dönüşüm

maltepe belediyesi kentsel dönüşüm

Çalışmalarına devam eden Maltepe Belediyesi’nin 2020-2024 stratejik planının hazırlanması için “katılımcı bir ilçe” anlayışıyla düzenlediği atölye çalışmaları, Süreyya İlmen Paşa Kültür Merkezi’nde başladı.

Maltepe’nin dönüşümü masaya yatırıldı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalıştayında, 40 yıl sonra çözüme kavuşan Maltepe’nin Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm modelleri konuşuldu.

Maltepe'de 2 bin 496 riskli bina dönüşecek!

İlçe genelindeki riskli yapılarda dönüşüm için kolları sıvayan Maltepe Belediyesi, son 3 yılda tespit edilen 2 bin 496 riskli binada dönüşümü başlatıyor.

Maltepe Belediyesi dönüşüm sorununa çare bulacak!

Çalıştayda konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Artık planlarımıza son şeklini vererek, yıllardır kangren haline gelen bu mahallelerimizdeki kentsel dönüşüm sorununa çare bulacağız" dedi.

Kentsel dönüşüm ve tapu sorunlarının tamamı çözülecek!

İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç. "Halk Buluşmaları" kapsamında Gülensu mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya Ali Kılıç'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı

Maltepe Kentsel Dönüşüm Değerlendirme Toplantısı yapıldı!

İstanbul'da kentsel dönüşüm yapılacak ilçelerin başında gelen Maltepe'de, yapılması düşünülen kentsel dönüşüm projeleri uzmanlar tarafından masaya yatırıldı..

Bıraksınlar halk kendi kentsel dönüşümünü yapar!

Hürriyet Gazete Yazarı Sedat Yılmaz, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ile Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında konuştu. İşte o yazı!

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Maltepe'nin 3 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Maltepe Belediyesi, yeni bir kentsel dönüşüme hazırlanıyor. Gülsuyu, Gülensu ve Başıbüyük mahallelerinde başlayacak proje kapsamında inşaat bitirme sigortası alacak bir model üzerinde çalışılıyor.

Kocasinan Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor!

Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yunus Emre Mahallesi’nde, 112 daire ve ticaret alanlarıyla ilgili müteahhitlerle anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Şahinbey Belediyesi'nde kentsel dönüşüm rekoru!

Gaziantep'in Şahinbey İlçe Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında 7 bin 594 yapıyı kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdi ve kentsel dönüşüm rekoru kırdı. 

Maltepe Belediyesi'nden iş hanı açıklaması!

Maltepe Belediyesi Bağlarbaşı Mahallesi, Bağdat Caddesi'ndeki 16431 ada, 29 parsel sayılı iş hanı hakkında açıklama yaptı...

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Mamak Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Mamak kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı.

maltepe belediyesi kentsel dönüşüm Haberi

maltepe belediyesi kentsel dönüşüm

Yatırımlarına devam eden Maltepe Belediyesi, ilçenin gelecek 5 yılını belirleyecek belediye stratejik planı için düzenlediği atölye çalışmalarına başladı. Maltepe Belediyesi'nde yer alan habere göre, Küçükyalı Süreyya İlmen Paşa Kültür Merkezi’nde başlayan atölye çalışmalarının ilk gününde, “Sürdürebilir Kentsel Gelişim” başlığı ele alındı. Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıda, Maltepe’nin kentsel mekan kalitesini arttırmak, ulaşım ve erişilebilirlik problemlerini en aza indirmek, yürünebilir ve bisiklet dostu bir kent yaratmak, altyapı ve rekreasyon yatırımlarının verimliliğini arttırmak, kentsel dönüşüm, tasarım, akıllı kent, imar ve şehir planlama alanında politikalar belirlemek, kentsel dayanıklılığı arttırmak ve afetlere hazırlıklı olmak için stratejiler oluşturmak amacıyla paydaşların görüşleri alındı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULAŞIMA

İlçedeki kurumlar başta olmak üzere mimar, mühendis gibi birçok meslek grubundan vatandaşın katıllım gösterdiği toplantıda gruplar, yuvarlak masa toplantısı sonrası...