28 / 04 / 2024

Maltepe'de müteahhite silahlı saldırı davasında son durum!

Maltepe'de müteahhite silahlı saldırı davasında son durum!

Maltepe'de 19 Ekim'de otomobilinde beklerken motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan müteahhit Aytekin Meral olayının azmettiricisi olarak hakkında soruşturma başlatılan Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski yöneticisi Metehan Berktaş, ek ifade verdi.



Türkiye Futbol Federasyonu’nun eski yöneticisi Metehan Berktaş, Aytekin Meral’e yönelik saldırı olayının FETÖ’nün iç hesaplaşması olduğu iddiasını yenileyerek ifadesine eklemeler yaptı. 

Berktaş, Aytekin Meral’in ortağının FETÖ’den tutuklanması üzerine kendine kalkan oluşturmak amacıyla bir AKP’li milletvekilinin kardeşini şirkete bedelsiz ortak etmeye çalıştığını iddia etti. Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre; Metehan Berktaş, Aytekin Meral’i arkasından iş çevirdiği ortağının vurdurmuş olabileceğini ileri sürdü. 

AKP’Lİ VEKİLİN KARDEŞİNİ ŞİRKETİNE BEDELSİZ ORTAK ETTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde verdiği ifadesinde Aytekin Meral'in içinde olduğu ilişki ağınının ve olayın kendisiyle ilgili olmadığını dile getiren Metehan Berktaş, soruşturma savcısına da ifade verdi. FETÖ’nün iç hesaplaşması sebebiyle Aytekin Meral’in vurulduğunu iddia eden Metehan Berktaş, Meral’in ortağının FETÖ’den tutuklanması nedeniyle kendisine kalkan oluşturabileceğini düşündüğü bir AKP’li milletvekilinin kardeşini, şirketine bedelsiz ortak etmek istediğini ifade etti.

“BENİ TEHDİT ETTİ”

Müteahhit Aytekin Meral vurulmasının ardından verdiği ifadede TFF eski yöneticisi Metehan Berktaş’ın adını vermişti. Gürcistan Batum’da ihale ile otel aldığını dile getiren Aytekin Meral otelin ortağı olduğunu belirten Metehan Berktaş’ın ofisine gelerek, mağduriyetinin giderilmesi konusunda kendisini örtülü olarak tehdit ettiğini ifade etmişti. 

OTELİM İHALE İLE SATILDI 

Metehan Berktaş suçlamaları reddederek savcıya ifade verdiği ifadede, Batum’daki oteli Aytekin Meral’in kurduğu TAM GEO LTD isimli firmadan aldığına dikkat çekti. Aytekin Meral’in ifadesinde kendi adını ve TAM GEO LTD firmasını gizleme yoluna gittiğini dile getiren Metehan Berktaş, "TAM GEO LTD şirketinden hisse vermem üzerine Ali B. hissedar oldu. Ali B. ile yaşadığım sorun üzerine Gürcistan Mahkemelerinde açtığım davayı kazandım. Ali B. de bilgim ve rızam dışında şirket hissedarı olarak oteli ihale ile satışa çıkardı" diye konuştu.

FETÖCÜ ORTAĞI İLE OTELİMİ ALDI 

Aytekin Meral'in oteli kendisinin aldığı yönündeki beyanının doğru olmadığını belirten Berktaş, “Oteli Aytekin Meral, Şehmuz Ü. ile birlikte ortak olduğu MC Construction LTD isimli firma almıştır. Aytekin Meral bunu gizlemektedir. Çünkü ortağı Şehmuz Ü. FETÖ soruşturması kapsamında Ekim ayında tutuklandı” dedi.

MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİNE  BEDAVA HİSSE VERMEYE KALKTI 

FETÖ soruşturması kapsamında Aytekin Meral, Türkmenistan imamı olduğu iddia edilen Şehmuz Ü. ve diğer isimlerin Türkiye, Gürcistan ve Türkmenistan'daki FETÖ ilişkileri konusundaki bildiklerini de anlatacağına dikkat çeken Metehan Berktaş, “Şehmuz Ü. tutuklanma ihtimali nedeniyle MC Construction LTD hisselerini Aytekin Meral'e devrettiğini, bundan böyle muhatabın Meral olduğunu defalarca tarafıma söyledi. Ancak Gürcistan Ticaret Sicilinde yapmış olduğum araştırma sonucunda hisse devrinin gerçekleşmediğini, Şehmuz Ü.’nün halen MC Construction LTD ortağı olduğunu öğrendim. Aytekin Meral, ortağı Şehmuz Ü. tutuklanınca MC Construction LTD firmasındaki hisselerinin yüzde 10'unu bedelsiz Fatih K.’ya devretmeye çalışmıştır” şeklinde konuştu.

KENDİNE KALKAN YAPMAK İSTEDİ

Milletvekilinin kardeşi Fatih K.’ya vekaletnamedeki eksiklik sebebiyle hisse devrinin yapılmadığını belirten Metehan Berktaş, “Aytekin Meral, devletin üst düzeyi ile yakın ilişki içinde olduğunu düşündüğü Fatih K.’yı Şehmuz Ü.’ye karşı kendisine bir koruma olarak alma gayretindedir. Bir anlamda arkasında devletin gücü olduğunu göstermeye çalışmaktadır” diye konuştu.

ORTAĞI VURDURMUŞ OLABİLİR 

Aytekin Meral'e yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının FETÖ içi hesaplaşması olduğunu iddia eden Metehan Berktaş, “Meral, ortağı Şehmuz’un tutuklanmasından sonra arkasından iş çevirmeye kalkışmış fakat başarılı olamamıştır. Konu Şehmuz tarafından öğrenilince, Aytekin Meral'i vurdurduğunu düşünmekteyim. Bu olay bir FETÖ içi hesaplaşma olup, Aytekin Meral, FETÖ ile ilişkisinin ortaya çıkmasından korktuğu için beni hedef göstermektedir” diye konuştu.

DELİLLERİ SUNDU 

Metehan Berktaş, savcılığa  söz konusu şirktelerin ortaklık belgelerini ve Aytekin Meral'in Fatih K.’ya hisse devri belgesini de delil olarak sundu.

Maltepe'de müteahhite silahlı saldırı!


Geri Dön