14 / 05 / 2024

Maltepe'de okul duvarı çöküyor!

Maltepe'de okul duvarı çöküyor!

Konutların altında bulunan yoldaki kayma ve heyelan nedeniyle, binaların yanında bulunan bir ilköğretim okulunun istinat duvarında çatlaklar oluştu. TOKİ 'nin bloklarının bulunduğu alanda da arazi üzerinde kırılmalar meydana geldi...



Atatürk İlköğretim Okulu 'ndaki yüzlerce öğrencinin tehlike altında olduğunu belirten okul yöneticileri, öğretim dönemi devam ettiği için çatlakların ve bahçede açılan asfaltın çimentoyla kapatıldığını kaydetti. Her türlü başvuruyu yapmalarına rağmen bir önlem alınmadığını dile getiren okul müdürü Mustafa Cici, tek çare olarak çocukları duvardan uzak tutmak için duvara ‘göçme tehlikesi ' olduğunu gösteren tabela astıklarını söyledi. 15 gündür çocukları bahçeye çıkarmadıklarını belirten müdür Cici, “Teneffüste çocuklar sınıflarında oturmak zorunda kalıyorlar. Başvurular yaptık ama şu ana kadar herhangi bir girişim olmadı ” dedi.

Öğrenci velilerinden Nebahat Koçi ise bütün velilerin tedirgin olduğunu belirti: “çocuklarımızı sabah okula bıraktıktan sonra bir yere ayrılamıyoruz. Sürekli duvardan uzak durun, yoldan yürüyün diye onları uyarıyoruz. Ama kimsenin bir önlem aldığı yok. ”

8. sınıf öğrencisi İmran Demir de iki haftadır bahçeye oyun oynamaya çıkamadıklarını, eve gidip gelirken duvar üzerlerine yıkılacak diye çok korklarını söyledi.

Evler de yıkılabilir

Bölgedeki sorun sadece okul duvarıyla sınırlı değil.  TOKİ  Konutları 'nın altından geçen yolun da sürekli kaydığını söyleyen mahalleli, su borularının kırıldığını anlattı. Belediyeye defalarca müracaat etmelerine rağmen bir önlem alınmadığını belirten mahalle sakinleri, “Evler başımıza yıkıldığında mı yoksa okul duvarı çöktüğünde mi yetkililer sesimizi duyacak ” diye tepki gösterdi.
Senem KAAN / VATAN


Geri Dön