02 / 05 / 2024

Mamak Belediyesi ile Stari Grad Belediyesi Kardeş Şehir Anlaşması imzaladı!

Mamak Belediyesi ile Stari Grad Belediyesi Kardeş Şehir Anlaşması imzaladı!

Mamak Belediyesi ile Saraybona'nın Stari Grad Belediyesi arasında Kardeş Şehir ve İşbirliği Anlaşması imzalandı Anlaşmayla iki belediye arasında ticaret, kültür, eğitim, turizm, spor, tabiat ve kültür mirasının korunması konularında işbirliği yapılacak




 Mamak Belediyesi ile Bosna Hersek'in başkenti Saraybona'nın Stari Grad (Eski Şehir) Belediyesi arasında Kardeş Şehir ve İşbirliği Anlaşması imzalandı.


Mamak Belediye Başkan Mesut Akgül, Belediyede düzenlenen imza töreninde işbirliğinin hayırlı olmasını diledi. Protokolle, tarihten gelen kardeşliğin daha aktif hal alacağını vurgulayan Akgül, iki ülke insanının tarihi ve inanç ortaklığı nedeniyle birbirine çok benzediğini ve gerçekten bir kardeş gibi gördüğünü dile getirdi.


Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajri de Türkiye'yi çok sevdiklerini ve Mamak'tan önce 7 farklı ilçeyle daha kardeş şehir olduklarını hatırlatarak, "Mamak ile kardeş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Birlikte güzel işler yapacağız" dedi.


İki belediye arasında imzalanan anlaşmaya göre ticaret, kültür, eğitim, turizm, spor, tabiat ve kültür mirasının korunması konularında işbirliği yapılacak. Bu kapsamda ortak toplantılar, seminerler, kültür-spor etkinlikleri ve karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilecek.


AA


Geri Dön