28 / 04 / 2024

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin temeli yarın atılacak!

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin temeli yarın atılacak!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yaptırılarak Akdeniz Üniversitesi’ne devredilecek olan Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin temeli atılıyor.



Çektikçi Mahallesi Kavşağı’nda Perşembe günü saat 17.30’da gerçekleşecek temel atma törenine Türkiye Odalar ve borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Çetin Osman Budak ve Niyazi Nefi Kara, MHP Antalya Milletvekilleri Mehmet Günal, Tarkan Akıllı ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, bölgede bulunan oda ve borsa başkanları, İş adamları ve kalabalık bir davetli topluluğu katılacak.


“FAKÜLTE İLE ÖNEMLİ BİR EKSİK GİDERİLMİŞ OLACAK”

İlçenin Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu belirten MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, yaptıracak oldukları Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin bölge için önemine vurgu yaptı. İlçenin 1980 yıllarda turizme açıldığını hatırlatan Başkan Boztaş, “İlçemiz Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisidir. Bölgenin turizme açılmasının ardından sektörde kalifiye personel eksikliği her zaman hissedilir derecede olmuştur. Yaptıracak olduğumuz fakültenin faaliyet geçip mezunlar vermesi ile bölgemizin en büyük eksiklerinden birisi olan kalifiye personel eksikliği de büyük ölçüde kapanacaktır” dedi.


“FAKÜLTE SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN ÖNEMLİDİR”

2016-2017 öğretim yılında açılması planlanan fakülte inşaatının 300 günde tamamlanacağını kaydeden Boztaş, "Odamız tarafından yaptırılarak Akdeniz Üniversitesi’ne devredilecek bu fakültede bilimsel çalışmalarla desteklenen sürdürülebilir bir turizm de hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir turizm için 20 yıllık AR-GE enivasyon çalışması gerekiyor. Bölge turizminin dünyada yaşanan en küçük sıkıntıda etkileniyor. Bu etkiyi azaltmak için sürdürülebilir turizm çok önemlidir. Turizm sektöründe eğitimli personel kadar geleceğe yönelik AR-GE enivasyon çalışmaları önemlidir. Yapılacak olan fakülteyle hem kalifiye personel hem de sürdürülebilir turizm ve bilimsel çalışmalar için önemli. Dünyada yaşanan en küçük sıkıntıda ilk vazgeçilen değil de en son vazgeçilen ülke olmamız gerekiyor. Bunda da turizmde yetişmiş kalifiye personel kadar, bilimsel çalışmalarda önemlidir" diye konuştu

Boztaş, İngilizce eğitim verilecek fakültede 4 ayrı bölüm olacağını da sözlerine ekledi. 


Milliyet


Geri Dön