02 / 05 / 2024

Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı hızlandı!

Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı hızlandı!

Kamu Özel İşbirliği ile Manisa'da temeli atıldıktan sonra ayyuka çıkan 558 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi inşaatında çalışmalar hızlandırıldı. Yeni proje çerçevesinde binaya Deprem Sismik İzolatör'ü dahil edildi.



Kamu Özel İşbirliği ile Manisa'da temeli atıldıktan sonra ayyuka çıkan 558 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi inşaatında çalışmalar hızlandırıldı. Yeni proje çerçevesinde binaya Deprem Sismik İzolatör'ü dâhil edildi. 


Kamu Özel İşbirliği ile Manisa'da temeli atıldıktan sonra ayyuka çıkan 558 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi inşaatında çalışmalar hızlandırıldı. Yeni proje çerçevesinde binaya Deprem Sismik İzolatörü dahil edildi. Manisa ve çevre illere hizmet verecek, Manisa'nın standardını yükseltecek, toplam 4 ayrı binada yer alacak 558 yataklı hastanede; poliklinik oda sayısı 156. genel yoğun bakım yatak sayısı 73, yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı 37, acil oda sayısı 7. toplam hasta oda sayısı 320. ameliyathane salonu 20. diyaliz yatak sayısı 15, helipad 1. kapalı otopark kapasitesi bin 674 araçlık olarak hizmete girecek. Uzun süredir Manisa'ya yapılması planlanan 558 yataklı hastane yapımı adeta yılan hikayesine dönmüştü. Sağlık Bakanlığı son aşamada bu tür kamu alanlarında özellikle büyük projeli ve hastaneler inşaatlarında kesinlikle 'Deprem Sismik İzolatör'ü olacağı kararı alınca inşaatta çalışmalar durdurulmuştu. Bakanlık gerekeli çalışmaları ve dışa bağımlı olarak Deprem izolatörü alınmasını sağladıktan sonra hastane alanında çalışmalar yeniden başladı. Turgut Özal Mahallesi belediye eski şantiye alanı,  TOKİ  3 konutları yakınında yapılacak olan hastane alanında zemin açma çalışmaları hummalı şekilde sürdürülüyor. Gerek hükümet yetkilileri gerekse yapımcı firma yetkilileri "Bundan sonra önümüzde bir engel kalmadı, hastane inşaat alanında kazı çalışmaları ardından inşaat yapım çalışmaları da aralıksız sürdürülecek" bilgisi verildi. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 12 Eyliil 2013 tarihinde projesi imzalanan Hastanenin maliyeti 362 milyon liradan 350 milyon liraya düşürülmüş ve yapım süresi 24 aydan 18 aya indirilmesi konusunda söz alınmıştı. 


Manisa'da Denge


Geri Dön