28 / 04 / 2024

Manisa esnafından kira yardımı talebi!

Manisa esnafından kira yardımı talebi!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa esnafı ile görüştü. Başevirgen, "Esnaflarımızın talepleri net. Günü gelen tüm kredi ve ödemelerin ötelenmesi, kira yardımı yapılması" dedi.



Ülkemizde Kovid-19 salgınının kötüye gidişi sebebiyle esnaflara ikinci kapanma kararı geldi. Esnaflar ile bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntıları dinleyen CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Dertlerini dinlediğimiz esnaflarımızın iktidara bir mesajı var: 'Hepimiz tükendik. Virüsün değil iktidarın kurbanı olduk' diyorlar” diye konuştu.

“Manisa’da 2492 İşyeri Kapandı Esnaf Maddi Destek Bekliyor” 

Manisa’da 1 Ocak 2020-20 Kasım 2020 tarihleri arasında 2492 esnafın faaliyetlerine son verdiğine dikkat çeken Başevirgen, “Görüştüğümüz bütün esnaflarımız, bu süreçte yalnız bırakıldıklarını, kendilerine sahip çıkılmadığını söylüyor. Esnaflarımızın talepleri net. Günü gelen tüm kredi ve ödemelerin ötelenmesi, kira yardımı yapılması, mücbir sebepten dolayı Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından karşılanması, vergi muafiyetinin getirilmesi, su, elektrik, doğalgaz faturaları ile vergi, harç ve stopaj ödemelerinin devlet tarafından karşılanmasını istiyorlar. Şu an en büyük ihtiyaçları nakdi destek.  Faizli kredi vermek dışında devletten en ufak yardım almadıklarını söyleyen esnaflarımız ‘Esnaf olarak bittik tükendik' diyorlar” açıklamasında bulundu.

Kiracı esnafın gözü, Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak kararda!

Kapalı olan işletmeler kira konusunda destek bekliyor!


Geri Dön