07 / 05 / 2024

kapalı olan işletmelere kira desteği verilecek mi

kapalı olan işletmelere kira desteği verilecek mi

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa esnafı ile görüştü. Başevirgen, "Esnaflarımızın talepleri net. Günü gelen tüm kredi ve ödemelerin ötelenmesi, kira yardımı yapılması" dedi.

Kapalı olan işletmeler kira konusunda destek bekliyor!

Koronavirüs döneminde işletmelerin bu dönemdeki en büyük problemlerinden birinin kira olduğu dile getiren AYGİD Başkanı Zeki Özen, bu dönemde kapalı olan işletmeler kira konusunda destek beklediklerini söyledi.

Bakan Kacır'dan işletmelere can suyu olacak destek! Ödemeler bugünden itibaren başlıyor!

KOBİ'lerin Deprem Sonrası Desteklenmesi Projesi kapsamında yaklaşık 4 Milyar TL tutarındaki yeni finansman deprem bölgesindeki işletmelere bugün aktarılmaya başlandı. 

KOBİ ve işletmelere müjde! 3 ay geri ödemesiz kredi verilecek!

KOBİ ve işletmelere Şekerbank tarafından ticari faaliyetleri için 3 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

Bakanlıktan çiftçilere 1000 liralık prim desteği! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Resmi Gazete'de, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere bu yıl için 1000 lira katılım desteği sağlanacağı belirtildi.

ING’den KOBİ’lere dev kamyanya! Nakit ihtiyacı olan şahıs işletmelere düşük faizli, masrafsız kredi!

ING Türkiye, şahıs işletmelerine yönelik yepyeni bir kampanyaya başladığını duyurdu. Banka, nakit ihtiyaçları için küçük ve orta ölçekli işletmelere avantajlı faiz oranlarıyla 60 aya kadar vadeli kredi imkanı sunuyor.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Küçük ve orta işletmelere nefes aldıran destek! 20 bin TL tasarruf edeceksiniz

Türkiye'de meydana gelen ekonomik zorluklardan en çok etkilenen kesimlerden biri de şüphesiz küçük ve orta sınıf esnaf. Devlet, işletmelere türlü destek, katkı ve teşvikler sunarken, personel çalıştıran işletmelere de çalışan başına 20 bin TL ekonomi sağlama olanağı sunuluyor

EYT'de son dakika şoku! İşletmelere yüzde 75 kefaletli KGF desteği geliyor!

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenleme ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. EYT için işletmelere verilecek desteğin ayrıntıları yavaş yavaş belli oluyor. İşte ayrıntılar...

Çiftçilere ve tarımsal işletmelere müjde! Bu yıl 600 TL destek verilecek! Hemen başvurun! 

Çiftlik Muhasebe Veri Ağı'na katılan tarımsal işletmelere verilecek destek miktarı açıklandı. Peki çiftçilere kaç lira destek verilecek? İşte Çiftlik Muhasebe Veri Ağı'na katılan tarımsal işletmelere verilecek o destek...

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 56 milyon 602 bin 168,50 lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

Küçük işletmelere müjde! KOSGEB destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı!

İmalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile Kovid-19 salgının etkilerinden fazlaca etkilenen bazı hizmet ve ticaret sektörleri içerisinde yer alan mikro ve küçük işletmelerin bu etkilerden en az zararla çıkabilmeleri için verdiği destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı.

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

İstanbul'da bu yollar trafiğe kapatıldı! Yola çıkacaklar dikkat! İşte trafiğe kapalı olan o yollar...

İstanbul'da İstanbul'u Koşuyorum etkinliği ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar mitingi sebebiyle bazı yolların trafiğe kapatıldığı açıklandı. Peki İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapalı? İşte trafiğe kapalı olan o yollar...

Kiralara Kovid-19 düzenlemesi geliyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik faaliyetlerde yaşanan aksamalar şirketleri, esnaf ve tüccarları zor duruma düşürdü. Devlet, Borçlar Kanunu’nda, salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi üzerine bir öneri hazırlıyor. 

kapalı olan işletmelere kira desteği verilecek mi Haberi

kapalı olan işletmelere kira desteği verilecek mi

Ülkemizde Kovid-19 salgınının kötüye gidişi sebebiyle esnaflara ikinci kapanma kararı geldi. Esnaflar ile bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntıları dinleyen CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Dertlerini dinlediğimiz esnaflarımızın iktidara bir mesajı var: 'Hepimiz tükendik. Virüsün değil iktidarın kurbanı olduk' diyorlar” diye konuştu.

“Manisa’da 2492 İşyeri Kapandı Esnaf Maddi Destek Bekliyor” 

Manisa’da 1 Ocak 2020-20 Kasım 2020 tarihleri arasında 2492 esnafın faaliyetlerine son verdiğine dikkat çeken Başevirgen, “Görüştüğümüz bütün esnaflarımız, bu süreçte yalnız bırakıldıklarını, kendilerine sahip çıkılmadığını söylüyor. Esnaflarımızın talepleri net. Günü gelen tüm kredi ve ödemelerin ötelenmesi, kira yardımı yapılması, mücbir sebepten dolayı Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından karşılanması, vergi muafiyetinin getirilmesi, su, elektrik, doğalgaz faturaları ile vergi, harç ve stopaj ödemelerinin devlet tarafından karşılanmasını istiyorlar. Şu an en büyük ihtiyaçları nakdi destek....