04 / 05 / 2024

Küçük işletmelere müjde! KOSGEB destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı!

Küçük işletmelere müjde! KOSGEB destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı!

İmalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile Kovid-19 salgının etkilerinden fazlaca etkilenen bazı hizmet ve ticaret sektörleri içerisinde yer alan mikro ve küçük işletmelerin bu etkilerden en az zararla çıkabilmeleri için verdiği destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı.



Salgından etkilenen ve destek paketindeki şartları taşıyan işletmeler, KOSGEB mikro ve küçük işletmelere özel Hızlı Destek Programı için 10 Ekim’e kadar online olarak başvurularını yapabilecekler. Başvuruları onaylanan küçük işletmeler, bu aşamadan sonra koşullara uygun personeli istihdam etmeleri gerekecektir. 28 Kasım 2022 tarihine kadar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) ödeme talebinde bulunulmalı. Kesin ödeme talimatı, bütçe kapsamında ödeme talep sırasına göre verilecektir.

Küçük işletmelere müjde! KOSGEB destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı!

Başvuru kriterlerini taşıyan mikro ve küçük işletmeler, kabul aldıktan sonra programın dördüncü dönemine, www.kosgeb.gov.tr adresindeki "e-Hizmetler" adlı sekmeden başvuru yapabilecekler. Aralık 2021 ile Mart 2022 tarihleri arasında, yani üçüncü dönemde talebi onaylanan işletmeler, dördüncü dönem için başvuru yapamayacaklar.

 Kadın personele pozitif ayrımcılık. Destek üst limiti 135 bin liraya çıkacak!

Küçük işletme sahibinin veya işe alınan personelin kadın olması durumunda, KOSGEB destek üst limitini 135 bin liraya çıkaracak.


    Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
    Geri Dön