21 / 05 / 2024

Küçük işletmelere müjde! KOSGEB destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı!

Küçük işletmelere müjde! KOSGEB destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı!

İmalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile Kovid-19 salgının etkilerinden fazlaca etkilenen bazı hizmet ve ticaret sektörleri içerisinde yer alan mikro ve küçük işletmelerin bu etkilerden en az zararla çıkabilmeleri için verdiği destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı.



Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı, ilk iki başvuru döneminde 12 bin 289 küçük  işletmeye, istihdamlarını salgından önceki durumlarını korumaları şartıyla 368 milyon lira işletme sermayesi desteği verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı için  bugün İstanbul Fashion Connection Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın açılışındaki konuşmasında bazı detaylara değindi. Bakan Varank, programdan yararlanan işletmelere ve bu işletmelerin gençlere sağladığı istihdamına katkılarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Küçük işletmelere müjde! KOSGEB destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı!

Destekten yararlanabilecek olan mikro ve küçük işletmelerden bazıları şunlardır: 

  • Kağıt ve kağıt ürünlerinin imalatı
  • Gıda ürünlerinin imalatı
  • Giyim eşyalarının imalatı
  • Kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı
  • Ana metal sanayi
  • Mobilya imalatı
  • Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı
  • Yayımcılık faaliyetleri

Siltaş Panorama’da 2+1, 4+1, 3+1, 5+1 konutlara yoğun talep!

En iyi 10 kripto para belli oldu! Bitcoin listede yok!

O ilde 27 adet gayrimenkul satılıyor! 189 bin 744 TL'den başlayan fiyatlarla... 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön