30 / 04 / 2024

Manisa Tarsuslu emeklilere konut müjdesi!

Manisa Tarsuslu emeklilere konut müjdesi!

Ankara'ya çıkarma yaparak Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili ile görüşen Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şube yöneticileri müjdeli haberle döndüler. Dernek başkanı Ömer Kurnaz, Takbaş mevkiindeki 70 dönümlük arazide emeklilere TOKİ konutu yapılacağını söyledi.



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, İlçe Başkanı Mehmet Yıldız ve diğer yöneticilerle Ankara'da Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfü Elvan'ı ziyaret etti. Bakan Elvan'a Tarsuslu emeklilerin konut beklentisi içerisinde olduğunu dile getiren Kurnaz, "Dönemin Başbakanı sayın Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz yıl Türkiye Emekliler Derneği genel kurul toplantısına katılarak, emeklilerimizin birçok sorununa değindi ve bu arada da konut sorununu da değindi. Emeklileri konut sahibi yapma adına bir söz verdi. Bu söz üzerine TÜED Genel Merkezi, içerisinde Tarsus şubesinin de olduğu 107 şubesiyle birlikte bir faaliyet içerisine girdi. Biz Tarsus Şubesi olarak, Valilik ve Kaymakamlığımızın da desteği ile bir arsa problemi vardı ve bunu hallettik ve konuyu TOKİ'ye bildirdik" dedi. 


Tarsuslu emeklilerin en büyük beklentisinin konut olduğunu kaydeden Başkan Ömer Kurnaz, "Sayın Bakanım, Tarsuslu emeklilerimiz sizlerden müjde bekliyor" diye konuştu. Konuşmasının ardından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a, Tarsus Takbaş mevkiinde bulunan hazine arazisi üzerine kazandırılması planlanan  TOKİ  konutlarıyla ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığı dosyayı teslim eden TÜED Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, "İlgili kurumlarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde Tarsus Takbaş mevkiinde bulunan 831, 1368 ve 980 parsel numaralı tamamı hazinenin mülkiyetinde olan taşınmaza yapılması düşünülen konutların projesi için toplam 69 bin 480 m2'lik alanın uygun olduğu bizlere bildirildi. 


Derneğimizin 21 bin üyesi bulunuyor. Şu an için Tarsus'a 7 bin konut yapılmasını ön görüyoruz. Tabi bunun hepsinin biran da yapılması zor. Kademe kademe konutlarımız, Tarsus'un gelişme bölgesi içerisinde bulunan bu alana rahatlıkla inşa edilebilir" diye konuştu. 


TARSUS, SİLİFKE VE MERSİN MERKEZDE KONUT YAPACAĞIZ 


Kalkınma Bakanı-Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise "Bölgede emeklilerimizin konut sahibi olmak için büyük bir beklentisi var. Şunu açıkça söyleyeyim... TOKİ vasıtasıyla emeklilerimize Tarsus, Silifke ve Mersin merkezde konut yapacağız. Önümüzdeki günlerinde TOKİ Başkanıyla birlikte Mersin'e geleceğim. Bu bizim sorumluluğumuz. Burada önemli olan bunun süratle yapılmasıdır. İlk incelemede Tarsus'taki arazinin sorunsuz olduğunu anlıyoruz. Tabi TOKİ ekiplerimiz de gelerek söz konusu alanda kapsamlı çalışmalar yapacaklar. TOKİ çalışmasının ardından işin süratli çözümü için gayret göstereceğiz. 

Bunun örneğini Karaman'da yaptık. İnşallah Mersin merkez ve Tarsus'ta da bunu gerçekleştireceğiz. Bu noktada yerel yönetimlerinde bizlerle uyumlu şekilde çalışmasını bekliyoruz. Bu şekilde proje, Kaymakamlık vasıtasıyla kısa sürede hayata geçer" şeklinde konuştu. 




Mersin Çukurova




Haber Sabah Güney Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şube Başkanı ve Genel Merkez Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, emeklileri konut sahibi yapmak için çaba harcamaya devam ediyor. Kalkınma Bakam ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ı ziyaret eden Başkan Ömer Kurnaz, Takbaş mevkiinde hazineye ait yaklaşık 70 dönümlük arazinin TOKİ konutları için müsait olduğunu söyledi. Bakan Lütfi Elvan, emeklileri TOKİ aracılığı ile ev sahibi yapacaklarını müjdeledi. 



Sabah Güney


Geri Dön