29 / 04 / 2024

Manisa'da 5 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Manisa'da 5 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Manisa İli Soma İlçesi Turgutalp Mahallesi Kepekli Mevkii 'nde yer alan akaryakıt istasyonu vasıflı gayrimenkul 5 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 



Manisa İli Soma İlçesi Turgutalp Mahallesi Kepekli Mevkii 'nde yer alan akaryakıt istasyonu vasıflı gayrimenkul icradan satışa sunuldu. Satışa konu olan gayrimenkul için 5 milyon TL bedel isteniyor. 

Özellikleri : Manisa İli Soma İlçesi Turgutalp Mahallesi Kepekli Mevkii 3-4-5 Pafta , 3438 parsel , 4056,68 m² arsa üzerinde bulunan işyeri (akaryakıt istasyonu,lokanta ve arsası- akaryakıt satış istasyonu) , niteliğindeki taşınmaz olup borçlu hissesi tamdır.İMAR DURUMU; 3-4-5 Pafta , 3438 Parsel Soma Belediyesi şehir imar planında Akaryakıt İstasyonu ( işyeri+ ticari bölge ) alanında kalmaktadır.YERİ, KONUMU VE MEVKİİ; 3-4-5 Pafta , 3438 parsel üzerindeki işyeri , Soma Bergama yolu üzerinde , Turgutalp Mahallesi Bergama Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Akaryakıt satış istasyonun 29.03.1994 tarih 12 nolu , lokanta ve WC lerin 22.12.2003 tarih , 03 nolu yapı kullanma izin belgeleri mevcuttur.3438 parsel üzerindeki akaryakıt satış istasyonunda 142m² yüzölçümünde Market , 272m² yüzölçümünde Lokanta , 45m² yüzölçümünde Mescit ile araç yıkama alanı bulunmaktadır.Akaryakıt satış , istasyonunda , akaryakıt pompalarının üst kısmında kanopi , 3 adet6'lı akaryakıt pompası , 1 ad. 4'lü LPG pompası , 3 araba aynı anda yıkanabilecek araç yıkama ünitesi ,yer altında 4 ad. 20 şer tonluk akaryakıt depo tankları , 10 tonluk ve 3 tonluk su depoları , Kompresör , Jeneratör , Hidrofor, Kamera sistemleri mevcuttur. Akaryakıt satış istasyonu , 2016 yılının başında tadilat yapılmış ve yenilenmiştir.İşyeri elektrik ,su ve kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır.

Kıymeti : 5.024.250,00 TL
1. Satış Günü : 21/06/2018 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü : 17/07/2018 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri : Belediye Düğün ve Nikah Salonu - Kurtuluş Mah. Fatih Cad. No:30 SOMA / MANİSA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. KDV BEDELİ SATIŞ BEDELİNİN YATIRILMASI İÇİN VERİLEN SÜRE SONUNDA SATIŞ BEDELİ İLE BİRLİKTE TAHSİL EDİLECEKTİR. AKSİ TAKDİRDE İHALE, İ.İ.K.'NIN 133. MADDESİ GEREĞİNCE KALDIRILACAKTIR. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli ve KDV bedelihemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satış ilanı ilgililerin adresine tebliğe gönderilmiş olup; İ.İ.K. 127.maddesi gereğince iş bu satış ilan; tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılmayan ilgililere ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/822 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.03/04/2018


Geri Dön