28 / 04 / 2024

Manisa'da deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmadı!

Manisa'da deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmadı!

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmasığını belirtti...



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir, kırsal tarama devam etmektedir" dedi. 

 Manisa da deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmadı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Soylu, konuya ilişkin Twitter hesabından şunları söyledi:

"Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5,5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir. Geçmiş olsun." 

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise, Saruhanlı'da yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremin Kumkuyucak Mahallesi merkezli olduğunu ve valiliğe intikal eden herhangi bir hasar ihbarının olmadığını belirtti. 

Manisa da deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmadı!

Karadeniz, yaptığı açıklamada, depremin merkezinin Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Mahallesi olduğuna dikkat çekti. 

Yaşar Karadeniz, "Valiliğimize intikal eden herhangi bir hasar ihbarı yok. Dış mahallelerde de araştırmalarımız devam ediyor. Şu anda hasar olup olmadığına yönelik araştırmalarımız sürüyor. Elbette ki ilk etapta eğer herhangi bir hasar varsa hemen ona göre bizim afet planlarımıza uygun şekilde harekete geçilecek" şeklinde konuştu. 

Manisa Valiliği ise, Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını, şehirde hayatın normal akışında devam ettiği ifade edildi. Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak Mahallesi merkezli 5,5 büyüklüğündeki depremden sonra bölgede tarama çalışmaları devam ediyor.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçelerine bağlı tüm mahallelerle irtibat sağlandığı, depremden kaynaklanan herhangi bir hasar tespit edilmediği açıklandı. Açıklamada, "İlimizde hayat normal akışında devam etmektedir" denildi.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin merkez üssüne yakın ilçelerine bağlı Sazoba Mahallesi'ni ziyaret ettiklerini, bazı bacalarda yıkık, duvarlarda çatlak oluştuğunu fakatgenel anlamda korkulacak bir durumun olmadığını belirtti.  Dutlulu, "İnsanlar rahat, muhtarla da iletişim halindeyiz. Şu ana kadar gelen olumsuz bir haber yok" şeklinde konuştu.


Geri Dön