29 / 04 / 2024

Mar Yapı Tri G projesindeki otel için Rotana ile ortak oldu!

Mar Yapı Tri G projesindeki otel için Rotana ile ortak oldu!

Mar Yapı, İstanbul Güneşli'deki 30 katlı otel ve rezidans projesinde, Körfez Bölgesi'nin en büyük otel zincirlerinden Rotana ile ortak oldu. Tri G Rotana isimli projede Mar Yapı yüzde 60, Rotana ise yüzde 40 paya sahip olacak.




Türkiye'de önceki yıl Dap Yapının Dalga Kule'deki rezidanslarını ve otelini Arjaan markası ile işletmeye başlayan Abu Dabi merkezli Körfez'in büyük otel zincirlerinden Rotana, bu sefer Mar Yapının Güneşli'deki üçgen formda inşa edilecek Tri G adlı kulesine yüzde 40 yatırım ve işletme ortağı oldu. 

MAR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ile Rotana Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al Novvais, inşaat ve düzenlemeler için 75 milyon dolar harcayacaklarını açıkladı. 

İlk projelerini 2009'da gerçekleştirdiklerini belirtten Özkök "Şimdi de geçen yıl görüşmelere başladığımız Rotana ile Atatürk Havalimanı. TEM Otoyolu ve Basın Ekspres'e kısa mesafede 7 bin metrekare arazide geliştireceğimiz bir kule projesi geliştiriyoruz. 

Rotana'nın Centro Hotel konsepti ile misafirleri ağırlayacağız." açıklamasında bulundu. 

Satışa henüz başlamayacaklarını aktaran Özkök. projenin ilk tanıtım toplantısını Dubai'de yapacaklarını söyledi. Projede 152 otel odası. 153 rczidans yer alacak. Ruhsatı temmuzda alınan Atatürk Havalimanı'na yakın olduğu için yüksekliği 120 metrenin altında planlanan projede 2.500 metrekare de ticari alan bulunacak. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Arslan. projenin 2016 son çeyreğinde' tamamlanacağı bilgisini verdi. Rotana Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim El Zeyr ise Tri G Rotana'nın otel kısmında 175 kişiyi, rezidans kısmında 150 kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını söyledi. Mar Yapı daha önce Güneşli Konutları'nı, G Plus, Divan Residence at G Plus ve G Marin Managed By Divan projelerini hayata geçirmişti. Rotana'nın alt markalarından Arjaaıı ve Centro konseptini Dap Yapı ve Mar Yapı ile Türkiye'ye taşıdıklarını söyleyen Rotana Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al Novvais, "Rayhaan markasını da Türkiye'ye getirmek için birkaç şirketle görüşme halindeyiz. Anlaşma olur olmaz duyacaksınız." şeklinde konuştu. 1992'de kurulan şimdi ise 12 ülkede 100'e yakın oteli ile yılda 5 milyon misafir ağırlayan Rotana'nın Yönetim Kurulu Başkanı Nowais, Türkiye'deki işbirliklerini artıracaklarını da kaydetti. 

2020 yılına kadar 100'ün üstünde yeni otel işletmeye başlayacaklarını açıklayan Novvais, "Türkiye 25 milyonun üstünde turist ağırlayan ülke konumuna geldi. Biz de stratejimiz gereği Arap ülkesi dışında potansiyel barındıran Türkiye gibi ülkelerde yatırımları büyütme peşindeyiz. 6 yılda var olacağımız 100 otelin en az 50'sinin inşaat kısmında da olmak istiyoruz." diye konuştu. 



Ticari Hayat


Geri Dön